Elisan liikevaihto kasvoi ennakoitua enemmän

Eniten liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat yritysliiketoiminnassa.

Teleoperaattori Elisan pääkonttori Helsingissä.

15.7. 8:53 | Päivitetty 15.7. 13:10

Suomen suurimman teleoperaattorin Elisan liiketoiminta parani vakaasti huhti–kesäkuussa.

Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kahdeksan prosenttia 522 miljoonaan euroon ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä myös kahdeksan prosenttia 113 miljoonaa euroon.

”Kaikki liiketoimintamme tekivät vakaan tuloksen geopoliittisista haasteista ja epävarmuuden lisääntymisestä huolimatta”, sanoo toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Analyytikoiden ennakko-odotuksiin nähden Elisan liikevaihto oli ennakoitua suurempi. Liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat liiketoimintaryhmistä eniten yritysliiketoiminnassa.

Kaiken kaikkiaan liiketoiminnan kasvu perustui yhtiön mukaan etenkin matkaviestintäpalvelujen ja digitaalisten palvelujen sekä laitemyynnin kasvuun.

Yhtiön mukaan Venäjän Ukrainassa aloittama sota on lisännyt epävarmuutta, joka voi näkyä muun muassa inflaatiossa ja energian hinnassa. Lisäksi maailmanlaajuisten toimitusketjujen ongelmat voivat aiheuttaa epävarmuutta.

”Kysymys on enemmänkin siitä, että geopoliittisten riskit ja voimakas inflaation saattavat vaikuttaa meidän asiakkaisiin, millä olisi epäsuoria vaikutuksia Elisaan. Energian kallistuminen on meille riski, mutta olemme suojautuneet hyvin sitä vastaan”, Mattila sanoo.

Uhkakuvista huolimatta Elisa arvioi edelleen liikevaihdon olevan tänä vuonna yhtä suuri tai hieman suurempi kuin viime vuonna. Matkaviestinpalveluiden ja digitaalisten palveluiden yhtiö uskoo kasvattavan liikevaihtoa myös vastaisuudessa.

Kannattavuutta mittaavan vertailukelpoisen käyttökatteen Elisa ennustaa olevan myös yhtä suuri tai hieman suurempi kuin viime vuonna.

Elisan asiakkaiden vaihtuvuus väheni huhti–kesäkuussa, mutta kilpailu teleoperaattoreiden kesken on yhä Mattilan mukaan ankaraa.

”Olemme onnistuneet luomaan asiakkaillemme sellaista lisäarvoa, että he ovat valmiita maksamaan hyvistä yhteyksistä vähän enemmän.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita