Kemira teki ennätyksellisen tuloksen hintojen nousun ansiosta

Yhtiön myyntimäärät laskivat Venäjän markkinoilta poistumisen takia.

Kemiran liikevaihto kasvoi 31 prosenttia.

15.7. 9:57

Kemian alan yhtiö Kemira raportoi ennätyksellisestä liikevaihdosta ja operatiivisesta käyttökatteesta perjantaina julkaistussa osavuosikatsauksessa.

Yhtiön operatiivinen käyttökate oli vuoden toisella neljänneksellä reilut 122 miljoonaa euroa ja liikevaihto reilut 861 miljoonaa euroa. Viime vuoden vertailukaudella Kemiran liikevaihto oli 658 miljoonaa euroa ja operatiivinen käyttökate 107 miljoonaa euroa.

Kemiran operatiivinen käyttökateprosentti kuitenkin laski 14,2 prosenttiin viime vuoden vertailuajankohdan 16,3 prosentista inflaatiopaineiden vuoksi.

”Myyntihintojen nousu vauhditti liikevaihdon kasvua, kun taas myyntimäärät laskivat johtuen päätöksestämme poistua Venäjän markkinoilta”, sanoo Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal perjantaina julkaistussa katsauksessa.

Yhtiö päivitti kesäkuun alussa näkymiään kuluvalle vuodelle. Kemira arvioi liikevaihtonsa ja operatiivisen käyttökatteensa kasvavan viime vuodesta. Kemiran liikevaihto oli viime vuonna 2 674,4 miljoonaa euroa.

Yhtiö näkee epävarmuuksien jatkuvan sen toimintaympäristössä.

”Odotamme inflaatiopaineiden jatkuvan vahvoina loppuvuoden ajan ja valmistaudumme erilaisiin skenaarioihin siltä varalta, että energian saatavuus Euroopassa häiriintyy tulevina vuosineljänneksinä. Tästä johtuen meidän on jatkettava toimiamme vahvojen inflaatiopaineiden vaikutusten lieventämiseksi”, Rosendal sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita