Uusien autojen myynti romahti Euroopassa kesäkuussa – Autoja rekisteröitiin vähiten yli 25 vuoteen

Uusien autojen rekisteröinnit ovat laskeneet Euroopassa 12 peräkkäistä kuukautta.

Bloombergin mukaan Volkswagenin uusien autojen rekisteröinnit tippuivat kesäkuussa 24 prosenttia vuodentakaisesta.

15.7. 12:32

Uusien autojen myynti romahti Euroopassa kesäkuussa.

Rekisteröityjen uusien ajoneuvojen määrä laski kesäkuussa liki 17 prosenttia vuodentakaisesta. Kesäkuussa rekisteröitiin käyttöön noin 1,7 miljoonaa uutta autoa, Euroopan autonvalmistajien liitto kertoi perjantaina. Asiasta uutisoivat muun muassa uutistoimisto Reuters ja Bloomberg.

Bloombergin mukaan autonvalmistajat rekisteröivät EU-alueella vähiten uusia ajoneuvoja sitten vuoden 1996. Eri autonvalmistajista eniten on tippunut Volkswagenin myynti. Sen uusien autojen rekisteröinnit vähenivät kesäkuussa 24 prosenttia vuodentakaisesta.

Reutersin mukaan kaikki neljä EU:n suurta markkina-aluetta, Espanja, Italia, Saksa ja Ranska, ilmoittivat autojen rekisteröintien vähenemisestä.

Uusien autojen rekisteröinnit ovat laskeneet 12 peräkkäistä kuukautta.

Alaa vaivaavat toimitusketjujen häiriöt ja ennätyksellinen inflaatio. Ajoneuvojen hinnat ovat myös nousseet raaka-aineiden ja energian kustannusten nousun takia.

Alalla pelätään myös, että mahdollinen energiapula aiheuttaisi seisokkeja saksalaisissa tehtaissa, joissa valmistetaan autonosiin tarvittavia materiaaleja.

Autonvalmistajat ovat kompensoineet heikkoa myyntiä korkeammilla hinnoilla ja keskittymällä kalliimpiin automalleihinsa. Inflaation kiihtyessä ja kuluttajien karsiessa menojaan tämä ei kuitenkaan ole välttämättä kestävä strategia ja kysynnän kehityksen ennustaminen on vaikeaa.

"Olemme hieman varovaisia ​​ensi vuoden näkymien suhteen", Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess sanoi Bloombergin haastattelussa viime viikolla. "Maailma pysyy epävakaana. Tämä on oletuksemme, joten meidän on oltava hieman varovaisia."

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita