Sampo-omistuksista luopuva Björn Wahlroos teki jättimäisen osakekaupan: Osti metsäyhtiö UPM:n osakkeita yli 17 miljoonalla eurolla

Wahlroos hankki perjantaina, maanantaina ja tiistaina yhteensä 600 000 osaketta. Hankinnat tehtiin kolmessa yhtä suuressa erässä.

Kauppatieteiden tohtori Björn Wahlroos Jaakko Iloniemi Lecture -tilaisuudessa Helsingissä 30. toukokuuta 2022.

27.7. 13:18 | Päivitetty 27.7. 13:23

Metsäyhtiö UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos on hankkinut yli puoli miljoonaa yhtiön osaketta viimeisen viikon aikana, yhtiö kertoo pörssitiedotteessa.

Wahlroos hankki perjantaina, maanantaina ja tiistaina yhteensä 600 000 osaketta. Hankinnat tehtiin kolmessa yhtä suuressa erässä. Wahlroos maksoi yhtiön osakkeista keskimäärin noin 29,33 euroa kappaleelta. Kaupan arvo oli siis noin 17,6 miljoonaa euroa. Wahlroos teki kaupan sijoitusyhtiönsä Columban kautta.

UPM:n verkkosivujen mukaan Wahlroos omisti huhtikuussa suoraan runsaat 273 000 metsäyhtiön osaketta. Hän on ollut aiemmin tänä vuonna ostoksilla toisen sijoitusyhtiönsä Becassen kautta. Becasse on Norjan Billingstadissa vuonna 2017 perustettu sijoitusyhtiö.

69-vuotias Wahlroos on johtanut UPM:n hallitusta vuodesta 2008 alkaen. Hän on ilmoittanut, että tuleva kausi tulee olemaan hänen viimeisensä.

HS kertoi toukokuun puolivälissä, että myös finanssikonserni Sammon hallituksen puheenjohtajana toimiva Wahlroos on karsinut tämän vuosikymmenen aikana merkittävästi Sampo-omistuksiaan.

Wahlroosin sijoitusyhtiöt ovat myyneet 2020-luvulla Sammon osakkeita yhteensä yli 270 miljoonalla eurolla. Jos mukaan laskee myös suorat lahjoitukset, Wahlroosin yhtiöt ovat luopuneet Sammon osakkeista liki 300 miljoonan euron arvosta.

Sampo kertoi toukokuussa, että lokakuussa 70 vuotta täyttävä jättää Sammon hallituksen vuoden päästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita