Valmet nimitti uuden talous­johtajan, entinen johtaja erosi epäselvien osakekauppojen takia

Katri Hokkanen aloittaa Valmetin talousjohtajana elokuun alussa.

Katri Hokkanen aloittaa Valmetin talousjohtajana elokuussa. ”Katri on vahva talousammattilainen, jolla on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus eri talousrooleista Valmetin liiketoimintalinjoissa ja alueorganisaatioissa”, sanoo Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

27.7. 14:25

Konepajayhtiö Valmet on nimittänyt Katri Hokkasen uudeksi talousjohtajakseen. Hän aloittaa tehtävässä elokuun alussa. Hokkanen on toiminut Valmetin väliaikaisena talousjohtajana toukokuun alusta.

Hän on työskennellyt Valmetissa eri tehtävissä vuodesta 2006.

”Huolellisen rekrytointiprosessin päätteeksi olemme valinneet Katri Hokkasen Valmetin talousjohtajaksi. Katri on vahva talousammattilainen, jolla on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus eri talousrooleista Valmetin liiketoimintalinjoissa ja alueorganisaatioissa”, sanoo Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine tiedotteessa.

”Olen iloinen, että pitkäjänteinen seuraajasuunnittelumme on mahdollistanut talousjohtajan kasvattamisen yhtiön sisällä, ja olen vakuuttunut, että Katrin johdolla taloustoimintomme kehittyy edelleen.”

Edellinen talousjohtaja Kari Saarinen jätti tehtävänsä huhtikuussa.

”Kari Saarinen on päättänyt irtisanoutua tehtävästään Valmetin talousjohtajana Neleksen osakkeilla käymänsä osakekaupan takia ja minimoidakseen Valmetille tästä koituvat mainehaitat”, yhtiö kirjoitti tuolloin tiedotteessaan.

Valmetin mukaan kaikkien sen johtoryhmän jäsenten olisi pitänyt ”käyttää harkintaa” ja ”pitäytyä käymästä osakekauppaa sulautumiseen liittyvien keskustelujen ja valmistelujen ollessa käynnissä”.

Eroa edelsi HS:n uutisointi aiheesta. HS kertoi, että Saarinen kävi kauppaa venttiiliyhtiö Neleksen osakkeilla samaan aikaan kun Neles oli fuusioitumassa Valmetiin.

Saarinen kertoi HS:lle ostaneensa Neleksen osakkeita 3. helmikuuta 2022, samana päivänä kuin Valmet julkisti tilinpäätöstiedotteensa. Neles julkisti tilinpäätöstiedotteensa vain päivää myöhemmin 4.2.2022.

Haastattelun jälkeen Saarinen myönsi ostaneensa ja myyneensä Neleksen osakkeita kaksi kertaa aiemminkin fuusion aikana. Saarisen mukaan hänellä ei ollut kauppoja tehdessään Nelestä koskevaa sisäpiiritietoa.