Espanjan pääministeri kehottaa ihmisiä lopettamaan solmioiden käytön energian säästämiseksi

Pääministeri Pedro Sanchez johti esimerkillä esiintymällä ilman solmiota lehdistötilaisuudessa.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez kehotti muita seuraamaan hänen esimerkkiään ja lopettamaan solmioiden käytön.

30.7. 9:21

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez on pyytänyt maan työssä käyviä lopettamaan solmioiden käytön, koska uskoo sen säästävän energiaa. Asiasta uutisoi muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Poikkeuksellisen korkeiden helteiden koetellessa muiden Euroopan maiden tavoin myös Espanjaa, Sanchez lupasi hallintonsa ottavan käyttöön ”kiireisiä” tapoja säästää energiaa.

”Kuten näette, minulla ei ole ylläni solmiota”, Sanchez sanoi perjantaina lehdistötilaisuudessa Madridissa ja kehotti muita toimimaan samoin.

Sanchezin mukaan solmioista luopuminen tarkoittaa, että ihmiset pysyvät viileinä ja käyttävät sen vuoksi ilmastointilaitteita vähemmän. Tämä taas säästää energiaa.

Vastaavia toimia on otettu myös muualla. Esimerkiksi Britannia on kehottanut poliitikkojaan olemaan käyttämättä puvuntakkeja parlamenttitiloissa.

Espanjan hallitus suunnittelee myös hieman terävämpiä ilmastotoimia, kuten kehotusta liikkeille pitää ovensa kiinni helteessä. Ilmastotoimien paketti on määrä hyväksyä ensi maanantaina.

Vastaavasti Saksassa sijaitseva Hannoverin kaupunki on ilmoittanut pimentävänsä julkiset rakennukset ja sallivansa ainoastaan kylmät suihkut julkisissa uima- ja urheilutiloissa.

Todella kovat helteet yhdistettynä energiakriisiin ovat saaneet Euroopan valtiot tarkastelemaan energiankäyttöään terävästi.

Myös Suomessa on tekeillä kampanja, jossa ihmisiä kehotetaan muun muassa laskemaan huonelämpötilaa ja ottamaan lyhyempiä suihkuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita