Satojentuhansien suomalaisten veromätkyt erääntyvät tänään, palautuksia maksetaan keskiviikkona 1,7 miljoonalle

Veronpalautuksia maksetaan elokuun jälkeen seuraavan kerran 5. syyskuuta.

Satojen tuhansien suomalaisten jäännösverot eli mätkyt erääntyvät maanantaina.

1.8. 8:49

Jäännösveron eli tuttavallisemmin mätkyjen eräpäivä on noin 300 000 suomalaisella tänään maanantaina. Verohallinnon tiedotteen mukaan heillä on maksettavaa yhteensä 108 miljoonaa euroa.

Kiinteistöveron maksamisen eräpäivä taas on viikon päästä eli maanantaina 8. elokuuta noin 1,9 miljoonalla Verohallinnon asiakkaalla.

Ylitarkastaja Juha Villman muistuttaa Verohallinnon tiedotteessa, että kiinteistöveroa ei kuitata automaattisesti veronpalautuksista, vaan vero täytyy muistaa maksaa itse. Näin myös siinä tapauksessa, että henkilön mahdolliset veronpalautukset maksetaan niin ikään elokuussa.

Elokuussa veronpalautuksia maksetaan 1,7 miljoonalle suomalaiselle yhteensä 712 miljoonaa euroa. Keskiviikon veronpalautuspäivä on asiakasmäärältään vuoden suurin.

Verohallinto varoittaa tiedotteessaan, että kaikilla palautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamulla.

”Jos veronpalautus ei näy tilillä heti aamulla, tilin saldo kannattaa tarkistaa uudestaan iltapäivän puolella. Jos rahat eivät sittenkään näy tilillä, veronpalautusten maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi käydä tarkistamassa OmaVerosta”, Villman sanoo.

Verohallinnon mukaan maksupäivä voi siirtyä esimerkiksi esitäytetyn veroilmoituksen täydentämisen vuoksi, Verohallinnon muualta saamien verotukseen vaikuttavien tietojen vuoksi tai jos veronpalaus on ulosmitattu tai käytetty verojen maksuksi.

Elokuun jälkeen seuraavan kerran veronpalautuksia maksetaan 5. syyskuuta.

Palautuksen maksupäivä voi siirtyä myös siksi, että henkilö ei ole ilmoittanut Verohallinnolle ajantasaista tilinumeroa.

Siinä tapauksessa veronpalautuksen saa maksuosoituksena eli rahalähetyksenä. Villmanin mukaan veronpalautuksia maksetaan maksuosoituksena noin 21 000 henkilölle. He voivat lunastaa palautuksensa myöhemmin Nordeasta.

Verohallinto kannustaa ilmoittamaan ajantasaisen tilinumeron myös tässä tapauksessa, sillä veronpalautus palautuu muutamassa viikossa Verohallinnolle jos sitä ei lunasteta. Jos tilinumeron ilmoittaa siihen mennessä, maksaa Verohallinto palautuksen ilmoitetulle tilille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita