Monien vakuutusten vahinko- ja korvausmäärät ovat nousseet pandemiaa edeltävälle tasolle, sanoo Pohjola Vakuutus

Pohjola Vakuutus maksoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 511 miljoonaa euroa korvauksia, mikä oli lähes 18 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

OP-ryhmään kuuluva Pohjola Vakuutus kertoi alkuvuoden vahinkotilastoistaan.

1.8. 11:07

Vahinkojen ja niistä maksettujen korvausten määrät ovat nousseet pandemiaa edeltävälle tasolle henkilö-, ajoneuvo- ja omaisuusvakuutuksissa, kertoo vakuutusyhtiö Pohjola vahinkotilastossaan. Pohjola Vakuutus kuuluu OP-ryhmään.

Tammi–kesäkuussa Pohjola Vakuutus maksoi 511 miljoonaa euroa korvauksia, mikä oli lähes 18 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Pohjolan mukaan vahinkotilastojen perusteella näyttää siltä, että pandemian jäljiltä ollaan palaamassa normaaliin arkeen.

”Jos vahinkokehitys jatkuu loppuvuonna samalla tasolla kuin tähän mennessä, Pohjola Vakuutuksen maksamien korvausten määrä lähenee vuositasolla noin miljardia euroa”, arvioi Pohjola Vakuutuksen korvauspalveluista vastaava johtaja Sari Styrman yhtiön tiedotteessa

Yhtiön mukaan alkuvuoden vahinkomääriä ja -korvauksia selittää ainakin kolme asiaa: ajoneuvovahinkojen korkea määrä, lääkäri- ja sairaalakäyntien kasvu sekä poikkeuksellinen määrä suurvahinkoja.

”Koronapandemian myötä syntynyt hoitovelka näkyy nyt lääkäri- ja hoitolaitoskäyntien vilkastumisena. Vahinkotilastojemme mukaan sairaanhoitokulut ovat nousseet jo täysin koronapandemiaa edeltävälle tasolle, Styrman sanoo.

Pohjolan mukaan työtapaturmia sattuu edelleen vähemmän kuin ennen koronapandemiaa. Myös matkavakuutuskorvauksien määrä on edelleen selvästi pienempi kuin ennen pandemiaa, mutta vuodentakaisesta ne kasvoivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 81 prosenttia.

Pohjola kertoo korvanneensa henkilövakuutuksista vuoden ensimmäisellä puoliskolla yhteensä noin 170 miljoonan euron edestä vahinkoja.

Ajoneuvovahingoista maksettujen korvausten määrä kasvoi vuodentakaisesta 11,6 prosenttia.

Suurvahingoista Pohjola kertoo maksaneensa alkuvuonna 94 miljoonaa euroa, mikä on 36 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhtiö laskee suurvahingoiksi vahingot, joiden korvaukset ovat yli 100 000 euroa.

Styrmanin mukaan alkuvuoden suurvahingot ovat olleet pääosin asuinrakennusten palovahinkoja.

”Jonkin verran on ollut myös tuotantolaitosten palovahinkoja, joissa tulipalosta on seurannut usein myös yritystoiminnan keskeytyminen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita