Peliyhtiö Remedy antoi tulosvaroituksen, liiketulos heikkenee merkittävästi viime vuodesta

Remedy on ottanut aikalisän uuden pelinsä kanssa, mikä vaikuttaa sovittujen kehitysmaksujen saamisen aikatauluun.

Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala (vasemmalla) ja luova johtaja Sami Järvi yhtiön liikkeenkaappaus- eli motion capture -studiossa.

1.8. 20:32

Suomalainen peliyhtiö Remedy Entertainment kertoo alentavansa näkymiään tämän vuoden liikevaihdon ja liiketuloksen kehityksestä.

Nyt Remedy arvioi yhtiön liikevaihdon säilyvän viime vuoden tasolla. Liiketuloksen yhtiö taas odottaa laskevan merkittävästi viime vuoteen verrattuna. Remedyn liikevaihto oli viime vuonna 44,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto 11,4 miljoonaa euroa.

Toukokuussa julkistetun arvion mukaan Remedy oli odottanut liikevaihtonsa kasvavan. Liikevoiton odotettiin jo tuolloin olevan alhaisemmalla tasolla kuin vuonna 2021, mutta nyt tuloksen kerrotaan supistuvan odotettua enemmän.

Näkymien heikkeneminen johtuu yhtiön mukaan ennakoitua pienemmästä pelitulojen määrästä tänä vuonna. Lisäksi taustalla on yhtiön päätös ottaa lisäaikaa Vanguard-koodinimellä edistettävän peliprojektin toteuttamiseen. Aikalisän tavoitteena on toteuttaa peli tarpeeksi laadukkaasti.

Kyseisten muutosten myötä sovitut kehitysmaksut siirtyvät osittain tuleville tilikausille, kertoo Remedy tiedotteessaan. Tällä on suora vaikutus vuoden 2022 liikevaihtoon ja liiketulokseen. Muutokset eivät yhtiön mukaan vaikuta pelistä saatavien kehitysmaksujen kokonaismäärään.

Remedy on aiemmin kehittänyt muun muassa Alan Wake- ja Max Payne -pelit.

Pörssiyhtiö Remedy julkistaa osavuosikatsauksensa 12. elokuuta.