Ferrari teki kaikkien aikojen ennätys­tuloksen – myös uusia super­auto­tilauksia enemmän kuin koskaan

Erityisesti Manner-Kiinassa, Taiwanissa ja Hongkongissa Ferrarin superautojen myyntimäärät kasvoivat hurjasti.

Ferrarin F8-autojen perhe on yksi tämän hetken myydyimmistä superautoista. Kuvassa F8 Tributo.

2.8. 22:42

Luksusautovalmistaja Ferrari teki vuoden toisella neljänneksellä kaikkien aikojen parhaan vuosineljännestuloksensa ja nostaa ennustettaan loppuvuodelle.

Ferrarin tiistaina julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että se myi huhti-kesäkuussa yhteensä 3 455 autoa, mikä on lähes 29 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 toisella neljänneksellä.

”Vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden laadukkuus ja liiketoimintamme elinvoimaisuus antaa meidän nostaa vuoden 2022 ennustettamme ylöspäin kaikilla mittareilla. Lisäksi vastaanottamiemme tilausten määrä nousi uuteen ennätykseen tällä neljänneksellä”, kertoo Ferrarin toimitusjohtaja Benedetto Vigna yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön käyttökate nousi 15 prosenttia huhti-kesäkuussa verrattuna vuoden takaiseen. Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli noin 1,3 miljardia euroa, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Erityisesti Manner-Kiinassa, Taiwanissa ja Hongkongissa yhtiön toimitusmäärät kasvoivat hurjasti: se myi yli kaksinkertaisen määrän (+116 prosenttia) autoja verrattuna vuoden 2021 toiseen neljännekseen. Pohjois- ja Etelä-Amerikassa myynti kasvoi noin 62 prosenttia. Euroopassa myytyjen autojen lukumäärä kasvoi 4,5 prosenttia.

Yhtiön mukaan toimitusmäärissä keihäänkärkinä olivat Portofino M -avoauto sekä F8-autojen perhe.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita