Venäjän keskuspankki kehottaa venäläisyhtiöitä käyttämään ”ystävällismielisten” maiden valuuttoja

Venäjän keskuspankki on myös kertonut, että se aikoo ottaa käyttöön lisätoimia, jotka vähentäisivät venäläispankkien dollareissa ja euroissa tekemiä siirtoja ja kauppoja.

Venäjän keskuspankki pyrkii erilaisin toimin lieventämään Venäjää vastaan asetettujen pakotteiden vaikutusta maan talouteen.

4.8. 15:47

Venäjän keskuspankki on kehottanut maan hallitusta antamaan valtionyhtiöille määräyksen, että ne vaihtaisivat ulkomaisten sijoitustensa valuutat sellaisten maiden valuuttoihin, jotka eivät ole asettaneet pakotteita Venäjää vastaan.

Venäjä on jakanut valtioita ystävällisiin ja epäystävällisiin sen jälkeen, kun länsimaat ryhtyivät asettamaan sitä vastaan talouspakotteita. Länsimaat sopivat pakotteista Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime helmikuun lopulla.

Asiasta uutisoineen Reutersin mukaan Venäjän keskuspankki on myös kertonut, että se aikoo ottaa käyttöön lisätoimia, jotka vähentäisivät venäläispankkien dollareissa ja euroissa tekemiä siirtoja ja kauppoja. Toimien tarkoituksena on lieventää Venäjää vastaan asetettujen pakotteiden vaikutusta maan talouteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita