Supercellin omistava kiinalainen pelijätti havittelee Assassin's Creedin tekijää haltuunsa

Kiinalainen pelialan yhtiö Tencent on lähestynyt peliyhtiö Ubisoftin perustajia ja ilmaissut halunsa kasvattaa omistustaan yhtiössä. Tencent omistaa tällä hetkellä Ubisoftista viisi prosenttia.

Tencent on Kiinan suurin pelialan ja sosiaalisen median yhtiö

4.8. 16:08

Kiinan suurin pelialan ja sosiaalisen median yhtiö Tencent aikoo kasvattaa omistustaan ranskalaisesta peliyhtiöstä Ubisoftista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Tencent on lähestynyt Ubisoftin perustajia Guillemotin veljeksiä ja ilmaissut heille halunsa kasvattaa omistustaan yhtiössä.

Tencent tuli Ubisoftin omistajaksi viiden prosentin osuudella vuonna 2018. Toistaiseksi ei ole selvää, kuinka suurta osuutta kiinalaisyhtiö tällä kertaa havittelee Ubisoftista.

Reutersin haastattelemat lähteet kuitenkin kertovat, että Tencentin tarkoituksena olisi kasvaa Ubisoftin suurimmaksi yksittäiseksi osakkeenomistajaksi. Lähteiden mukaan yhtiö saattaa jopa yrittää nurkanvaltausta, sillä se on lähestynyt Guillemotin veljesten lisäksi myös muita Ubisoftin osakkeenomistajia ja tarjoutunut ostamaan heiltä yhtiön osakkeita.

Lähteiden mukaan Tencent saattaisi tarjota sata euroa yhtä Ubisoftin osaketta kohti. Tämä olisi huomattava korotus siihen, millä hinnalla kiinalaisyhtiö alun perin liittyi Ubisoftin osakkeenomistajaksi. Yhtiö maksoi tuolloin 66 euroa osakkeelta.

Ubisoft tunnetaan muun muassa suositusta Assassin's Creed -videopelistä.

Tencent omistaa valtaosan suomalaisesta peliyrityksestä Supercellistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita