Keskipohjanmaa: Ylivieskalainen Sikabaarin Lihatuote hakeutuu konkurssiin – Syynä Ruokaviraston määräys tuotteiden hävittämisestä

Ruokavirasto määräsi kesäkuussa kaikki yhtiön tuotteet hävitettäväksi, koska niiden elintarviketurvallisuudesta ei voitu varmistua.

Lihatuotteita vesipisaroita tippuvan kylmälaitteen alla tammikuussa 2022. Kuva on elintarvikeviranomaisen tarkastusraportista, jonka jälkeen yrityksen tuotteet määrättiin hävitettäviksi.

4.8. 16:29

Ylivieskassa sijaitseva Sikabaarin Lihatuote sulkee ovensa ja hakeutuu konkurssiin, kertoo Keskipohjanmaa-lehti. Syy on Ruokaviraston kesäkuussa tekemä päätös määrätä kaikki Sikabaarin Lihatuotteen tuotteet hävitettäväksi.

Sikabaarin Lihatuote oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Richard Molnar kertoi Keskipohjanmaalle, että tulonmenetys oli niin suuri, että yhtiön kassa ei kestänyt sitä.

Molnar kokee, että Sikabaarin Lihatuote on menettänyt monien asiakkaiden luottamuksen, mutta toisaalta moni on myös toivonut yrityksen jatkavan toimintaa.

Sikabaarin Lihatuote joutui hävittämään 30 000 euron edestä lihatuotteita Ruokaviraston määräyksestä, kun Ruokavirasto kesäkuussa totesi, ettei tuotteiden elintarviketurvallisuudesta voitu varmistua.

Sikabaarin Lihatuotteen yhteydessä toimivat kauppa ja kahvio ovat edelleen auki normaalisti. Niiden toiminta ei liity Sikabaarin Lihatuotteen lihanjalostustoimintaan, ja niitä pyörittää toinen yrittäjä.

Sikabaarin tuotteita on myyty laajasti kaupoissa kautta Keski-Pohjanmaan sekä Kalajokilaakson.