Inflaation pahin piikki on jo ohi, uskoo maailman rikkain ihminen Elon Musk – ennustaa maailman­talouteen puolen­toista vuoden lievää taantumaa

Elon Musk uskoo, että inflaation kovin kiihtymistahti on jo takana päin.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ennustaa maailmantaloutta uhkaavan taantuman jäävän lieväksi.

5.8. 10:27

Sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja ja maailman rikkain ihminen Elon Musk uskoo, että maailmantaloudessa nähdään noin puolitoista vuotta kestävä verrattain lievä taantuma. Asiasta kertoo yhdysvaltalainen CNBC.

Teslan osakkeenomistajien kokouksessa puhunut Musk perustaa arvionsa hintoihin, joita Teslaa pyydetään tällä hetkellä maksamaan sähköautojensa valmistuksessa tarvittavista osista.

”Saamme kohtuullisen hyvän käsityksen siitä, mihin hinnat ovat menossa ajan mittaan. Kun teet miljoonia autoja, joudut ostamaan tavaroita useita kuukausia ennen kuin niitä tarvitaan”, Musk sanoi.

Musk sanoi myös uskovansa, että inflaation vauhdikkain kiihtyminen, niin sanottu peak inflation, on jo ohitettu. Toisaalta Musk vitsaili, että makrotalouden ennustamisessa ylipäänsä on ainekset katastrofiin.

Musk kertoi sijoittajille tilaisuudessa, että kiihtynyt inflaatio on iskenyt myös yhtiön suunnitelmiin futuristiselta näyttävän Cybertruck-auton valmistuksesta.

Ulkomuodoltaan kulmikkaan auton tuotanto on edelleen tarkoitus aloittaa ensi vuoden keskivaiheilla, mutta Muskin mukaan yhtiö ei pysty enää myymään autoa niillä ominaisuuksilla ja hinnalla, jotka se kertoi julkistaessaan Cybertruckin vuonna 2019.

”En usko, että olisimme mitenkään voineet ennakoida ihan näkemämme kaltaista inflaatiota”, Musk sanoi Cybertruckin odotettavasti korkeampaa hintaa kommentoidessaan.