Piia-Noora Kauppi eroaa Finanssialan toimitusjohtajan tehtävästä – ”On aika siirtyä työuralla uudelle polulle”

Kauppi on työskennellyt pankkeja ja vakuutusyhtiöitä edustavan Finanssialan toimitusjohtajana lähes 13 vuotta.

Piia-Noora Kauppi jättää Finanssialan toimitusjohtajan tehtävän marraskuun lopussa.

18.8. 15:38 | Päivitetty 18.8. 16:11

Finanssiala kertoo, että Piia-Noora Kauppi jättää järjestön toimitusjohtajan tehtävän marraskuun lopussa. Hän on työskennellyt pankkeja ja vakuutusyhtiöitä edustavan Finanssialan toimitusjohtajana lähes 13 vuotta.

Kaupin mukaan on aika siirtyä työuralla uudelle polulle.

”Olen kohta 13 vuotta palvellut suomalaista finanssialaa. Nyt on aika siirtyä työuralla uudelle polulle. Olen omasta aloitteestani irtisanoutunut Finanssiala ry:n toimitusjohtajan tehtävästä”, Kauppi kirjoittaa Finanssialan verkkosivuilla.

”FA:n vetäjän vaihtumiselle ajankohta on nyt sopiva. FA uudistaa strategiaansa ensi vuoden aikana. Tämä työ tehdään seuraajani johdolla. Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi on alkanut.”

Kauppi ei kerro, mitä hän aikoo seuraavaksi ryhtyä tekemään. Hän sanoo jatkavansa kaikkien poliittisten puolueiden lobbaamista marraskuun loppuun asti.

”Erityisesti nykyisessä taloustilanteessa on tärkeä huolehtia finanssitoimialan kyvystä rahoittaa talouskasvua ja työllisyyttä. Tämä edellyttää sitä, että tulevalla vaalikaudella toimialan sääntelyyn ja verotukseen ei tehdä kiristyksiä”, Kauppi kirjoittaa.

Kauppi aloitti Finanssialan johdossa vuoden 2009 alussa. Järjestö oli tuolloin nimeltään Finanssialan keskusliitto. Järjestö syntyi Suomen pankkiyhdistyksen, Suomen vakuutusyhtiöiden keskusliiton, Rahoitusyhtiöiden yhdistyksen ja Finanssityönantajien yhdistyessä vuonna 2007.

Arvopaperivälittäjien yhdistys ja Suomen sijoitusrahastoyhdistys liittyivät järjestöön vuonna 2009.

Finanssialan hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen pitää ratkaisua harmillisena mutta ymmärrettävänä.

”FA:n vetäjän vaihtuminen on aina merkittävä muutos, mutta toki on luontevaakin, että seuraaja pääsee aloittamaan juuri tällaisen uuden toimintakauden kynnyksellä”, Koponen sanoo Finanssialan verkkosivuilla.

Kauppi on kokoomuksen entinen europarlamentaarikko. Hänet valittiin europarlamenttiin ensimmäisen kerran vuonna 1999.