WSJ: Teslan akkutoimittaja Panasonic suunnittelee Yhdysvaltoihin jo toista neljän miljardin dollarin akkutehdasta

Suuryhtiöt ympäri maailman investoivat nyt suuriin sähköajoneuvoille tarkoitettuihin akkutehtaisiin.

Teslan akkutoimittaja Panasonic suunnittelee investoivansa miljardeja akkutehtaisiin Yhdysvalloissa.

26.8. 16:36

Japanilainen Panasonic suunnittelee rakentavansa Yhdysvaltoihin toisenkin neljän miljardin dollarin tehtaan sähköautojen akkujen valmistamiseen, kertoo The Wall Street Journal (WSJ).

Yhtiö kertoi heinäkuussa rakentavansa neljän miljardin dollarin sähköajoneuvojen akkutehtaan Kansasiin. Mahdollinen toinen uusi tehdas taas olisi suunnitteilla Oklahoman osavaltioon. WSJ:n lähteiden mukaan ei kuitenkaan ole vielä varmaa, että sopimus toisesta akkutehtaasta syntyy.

Panasonic on toimittanut sähköauton akkuja autovalmistaja Teslalle sen alkuajoista asti. Tesla on muiden sähköautovalmistajien tavoin nostanut tuotantomääriään ja tarvitsee aiempaa enemmän akkuja.

Panasonic on kertonut, että yksi sen prioriteeteista Yhdysvalloissa on uudenlaisen litiumioniakun kaupallistaminen.

Japanilaisyhtiön kilpailijat ovat niin ikään kertoneet suurista akkuinvestoinneista. General Motors kertoi jo vuoden alussa suunnittelevansa 2,6 miljardin dollarin akkutehdasta Michiganiin.

Kiinan johtava sähköajoneuvojen akkujen valmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) taas oli jo kertomassa ensimmäisestä Yhdysvaltain tehtaastaan, mutta pisti suunnitelmansa elokuun alussa jäihin, kun Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin matka Taiwaniin kiristi Kiinan ja Yhdysvaltojen keskinäisiä jännitteitä.

Maailman suurimpiin autovalmistajiin lukeutuva saksalainen Volkswagen taas kertoi heinäkuun alkupuolella, että se aikoo investoida kumppaneidensa kanssa yli 20 miljardia euroa sähköajoneuvojen akkujen valmistamiseen.

Yhtiön tavoitteena on avata kuusi akkutehdasta Eurooppaan ja kaksi Pohjois-Amerikkaan.