KKV: Lumo Energian määrä­aikaiset asiakkaat voivat hakea yhtiöltä korvauksia – noin 8000 asiakasta joutuu etsimään uuden sopimuksen

Lumo Energia on ilmoittanut hakeutuvansa selvitystilaan, ja yhtiö lopettaa toimintansa syyskuun alussa.

Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat moninkertaistuneet, mistä seuraa Lumo Energian entisille määräaikaisille asiakkaille rahallisia vahinkoja.

26.8. 13:43

Noin 8 000 Lumo Energia -sähköyhtiön asiakasta voi hakea yhtiöltä korvauksia määräaikaisten sopimusten purkamisen vuoksi. Asiasta kertoi Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tiedotteessaan perjantaina.

Lumo Energia on ilmoittanut hakeutuvansa selvitystilaan, ja yhtiö lopettaa toimintansa syyskuun alussa. Valtaosa yhtiön sopimuksista siirtyy uudelle sähkönmyyjälle entisin ehdoin.

Sen sijaan noin 8 000 asiakasta, joilla on ollut määräaikainen sopimus, joutuu solmimaan kokonaan uuden sopimuksen hankalassa markkinatilanteessa, KKV toteaa.

Esimerkiksi määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat moninkertaistuneet, mistä seuraa Lumo Energian entisille määräaikaisille asiakkaille rahallisia vahinkoja, tiedotteessa sanotaan.

KKV:n mukaan Lumo Energian menettelyä, jossa se on purkanut määräaikaisia sopimuksia ennenaikaisesti, voidaan pitää sopimusrikkomuksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita