Woltin omistajayhtiön Doordashin asiakastietoihin tehtiin tietomurto

Hakkerit saivat haltuunsa Doordashin asiakastietoja ja joitakin maksutietoja, kertoo teknologiamedia Techcrunch. Woltin asiakastiedot eivät yhtiön mukaan vaarantuneet.

Hakkerit saivat tiettävästi ongittua tietoja Doordashin läheteiltä. Doordashin kuljetuskassi Brooklynissä, New Yorkissa 9.5.2022.

29.8. 9:16

Yhdysvaltalainen ruokakuljetusjätti Doordash on joutunut tietomurron kohteeksi. Doordashin mukaan hakkerit olivat varastaneet yhtiön ulkopuoliselta toimijalta tunnuksia, joiden avulla oli hankittu pääsy joihinkin Doordashin sisäisiin työkaluihin ja tietoihin, yhtiö kertoi blogikirjoituksessa.

Tietoja oli haettu tietojenkalastelulla eli niin sanotulla phishingillä. Siinä tietojen kalastaja huijaa vastaanottajaa avaamaan esimerkiksi sähköpostitse lähetetyn tiedoston, jossa väitetään olevan jotain vastaanottajan kannalta tärkeää tietoa.

Doordashin mukaan hakkereiden haltuun ei päätynyt arkaluontoista materiaalia eikä yhtiöllä ole ilmoituksensa mukaan syytä epäillä, että saatuja henkilötietoja olisi toistaiseksi käytetty väärin identiteettivarkauksissa tai petostarkoituksissa.

Hyökkääjät saivat haltuunsa joukon nimiä, sähköpostiosoitteita ja asiakkaiden puhelinnumeroita, Doordash kertoi.

Hakkerit onnistuivat paljastamaan myös pienemmän asiakasjoukon luottokorttinumeroita. Hakkerit saivat näissä tietää esimerkiksi maksukortin tyypin ja kortin neljä viimeistä numeroa.

Yhtiön blogikirjoituksesta uutisoi amerikkalainen teknologiamedia Techcrunch.

Doordash osti viime vuonna suomalaisen ruokakuljetusyhtiö Woltin. Doordashin mukaan tietomurrossa Woltin asiakastiedot ei vaarantuneet.

Lue lisää: Woltin myynti Yhdysvaltoihin toteutui, kauppahinta jäi 2,8 miljardiin euroon

Tietojenkalastelua tehtiin lähinnä tekstiviesteillä. Yhdysvaltalainen viestiyhtiö Twilio kertoi, että Doordashin kaltaiset tietomurrot ovat vaikuttaneet sen 163:een asiakasorganisaatioon. Twiliolla on 270­000 asiakasta.

Doordash on yli 50 prosentin markkinaosuudellaan Yhdysvaltain suurin ruokalähettiyhtiö.

Doordashin osake nousi pian Woltin oston jälkeen yli 245 dollariin. Perjantaina yhtiön osakekurssi jäi alle 62 dollariin. Sen markkina-arvo oli 23,8 miljardia dollaria. Dollari ja euro ovat nyt jokseenkin samanarvoisia.