Intialainen Gautam Adani nousi maailman kolmanneksi rikkaimmaksi ihmiseksi

60-vuotias teollisuuspohatta Gautam Adani on ensimmäinen aasialainen, joka on yltänyt maailman kolmen rikkaimman ihmisen joukkoon Bloombergin miljardöörilistalla.

Intialainen liikemies Gautam Adani nousi 30.9.2022 Bloombergin miljardöörilistan kolmoseksi. Kuva vuodelta 2010.

30.8. 16:20

Intialainen liikemies Gautam Adani on kolmanneksi rikkain ihminen 137,4 miljardin dollarin omaisuudellaan, arvioi talousmedia Bloomberg tiistaina miljardöörilistauksessaan.

Edessä ovat vain Tesla-miljardööri Elon Musk ja Amazonin perustaja Jeff Bezos.

Sijalla neljä on ranskalainen Bernard Arnault ja viidentenä amerikkalainen Bill Gates.

Gautam Adani on Intian ulkopuolella varsin tuntematon. Opinnot kesken jättänyt Adani kokeili Bloombergin mukaan ensin uraa timanttikauppiaana ennen siirtymistään hiilialalle.

Adani, 60, on viime vuosina laajentanut hiili-imperiumiaan monille eri aloille, datakeskuksista sementtiin ja mediasta alumiinikauppaan.

Adani-konserni omistaa Intian suurimman yksityisen satama- ja lentokenttäyhtiön ja on suuri kaasuoperaattori kaupungeissa.

Adani Group -konserni on kasvattanut omistuksiaan velkaantumalla runsaasti.

Adanin varallisuuden arvo nousi yksin viime vuonna Bloombergin mukaan 60,9 miljardilla dollarilla.

Summa oli viisi kertaa suurempi kun Bloombergin listalla toiseksi eniten varallisuuttaan kasvattaneella henkilöllä.

Adanin varallisuus ohitti Bloombergin listalla Intian tunnetuimman miljardöörin Mukesh Ambanin varallisuuden helmikuussa. Adanista tuli tällöin Aasian rikkain ihminen.

Mukesh Ambani, 65, tunnetaan Reliance Industries -konsernin hallituksen puheenjohtajana. Hän on paraikaa luovuttamassa teknologiaan, uusiutuvaan energiaan ja kauppaan keskittyviä omaisuuseriään kolmelle lapselleen.

Microsoftin perustajan Bill Gatesin varallisuutta heikentää se, että hän kertoi heinäkuussa siirtävänsä 20 miljardia dollaria Bill & Melinda Gates säätiölle.

Adani on Bloombergin mukaan myös lisännyt hyväntekeväisyyttään. Hän lahjoitti kesäkuussa 7,7 miljardia dollaria hyväntekeväisyyteen 60-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi.

Dollari ja euro olivat tiistaina tätä juttua kirjoittaessa samanarvoisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita