Twitterin käyttäjät voivat pian muokata twiittejään jälkikäteen – Maksavat asiakkaat saavat ominaisuuden jo tässä kuussa

Twitterin suunnitelmissa on, että viestien muokkausominaisuus tulisi maksavien asiakkaiden käyttöön seuraavien viikkojen aikana.

Muokkausominaisuus antaa käyttäjien tehdä muutoksia päivityksiinsä puoli tuntia sen jälkeen, kun päivitys on alun perin julkaistu.

1.9. 16:47

Pikaviestipalvelu Twitter aikoo ottaa käyttöön muokkauspainikkeen, jonka myötä käyttäjät voivat muokata twiittejään niiden julkaisun jälkeen.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan muokkausominaisuus tulee pian saataville sellaisille käyttäjille, jotka maksavat 4,99 dollaria eli noin viisi euroa kuukaudessa Twitter Blue -tilauksesta.

Muokkausominaisuus antaa käyttäjien tehdä muutoksia päivityksiinsä puoli tuntia sen jälkeen, kun päivitys on alun perin julkaistu.

Muokattuihin twiitteihin jää Bloombergin mukaan leima, jota painamalla muut käyttäjät voivat nähdä julkaisun aiemmat versiot.

Teknologiasivusto Tech Crunchin mukaan Twitter Blue -tilaukset ovat tällä hetkellä käytössä ainoastaan Australiassa, Kanadassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö ei ole kertonut, aikooko se laajentaa tilausmahdollisuuksia myös muihin maihin tai sitä, onko muokkausominaisuuden tarkoitus tulla laajemmin käyttöön myös maksamattomille asiakkaille.

Twitter testaa muokkausominaisuuden käyttöä ensin sisäisesti ja suunnitelmissa on, että ominaisuus tulisi maksavien käyttäjien käyttöön seuraavien viikkojen aikana.

”Jos näet muokatun twiitin, se johtuu siitä, että testaamme muokkauspainiketta. Tämä tapahtuu ja sinä pärjäät”, yhtiön tililtä twiitattiin torstaina.

The New York Times kuvailee sosiaalisen median palvelun uutta muokkausominaisuutta kenties suurimmaksi muutokseksi sitten vuoden 2017, kun Twitter nosti päivitysten merkkirajoituksen 140 merkistä 280 merkkiin.

Twitter on punninnut muokkauspainikkeen etuja ja haittoja vuosien ajan. Jotkut ovat olleet huolissaan siitä, että osa käyttäjistä käyttäisi ominaisuutta haitallisesti muokatakseen viestinsä sisältöä sen jälkeen, kun sitä on jaettu laajasti eteenpäin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita