Kuitukangasvalmistaja Suominen lisää tuotteidensa hintoihin energialisämaksun

Suominen kertoo valmistautuneensa mahdollisiin energiakatkoksiin Euroopassa syys- ja talvikuukausina.

Kuitukangasyhtiö Suomisen tehdas Nakkilassa.

6.9. 12:42

Kuitukangasvalmistaja Suominen kertoo ottavansa käyttöön uuden energialisämaksun kaikissa tuotteissaan Euroopassa sähkön hinnan nousun takia.

Suominen mukaan sen energiakustannukset ovat nousseet ”merkittävästi” viime kuukausina. Yhtiö odottaa, että hintojen nousu jatkuu tulevina syys- ja talvikuukausina.

Yhtiö kertoo, ettei se voi enää täysimääräisesti kantaa näitä ”ennennäkemättömiä” energian hintojen korotuksia” ilman lisämaksua.

Suomisen Eurooppa-liiketoiminta-alueen johtaja Markku Koivisto sanoo, että yhtiö on varautunut energiapulaan ja valmistautunut mahdollisiin energiakatkoksiin toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi.

”Tästä aiheutuu luonnollisesti lisäkustannuksia, mutta olemme päättäneet pysyä sitoutuneina palvelemaan asiakkaitamme tänä vaikeana aikana”, Koivisto sanoo Suomisen tiedotteessa.

Helsingin pörssissä noteerattu Suominen valmistaa kuitukankaita rullatavarana pyyhintätuotteisiin ja muihin tuotteisiin.

Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli 443,2 miljoonaa euroa, ja se työllisti viime vuonna yli 700 ihmistä Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan