Alihankkija perui Helsingin telakan konkurssihakemuksen

Venäläisten omistamaa telakkaa on haettu konkurssiin 50 000 euron maksurästien takia. Telakkayhtiö pitää konkurssihakemusta aiheettomana.

7.9. 16:31 | Päivitetty 7.9. 17:46

Helsingin telakka ilmoittaa maksaneensa kiistanalaisen saatavan yritykselle, joka on vaatinut telakkaa konkurssiin. Telakkayhtiö Helsinki Shipyard kertoo asiasta tiedotteessa.

Telakkaa on hakenut konkurssiin laivojen sisätiloja valmistava Merima. Helsingin käräjäoikeuteen tiistaina toimitetun konkurssihakemuksen mukaan Merimalla on velalliselta eli Helsinki Shipyardilta noin 307 000 euron saatava, josta on maksamatta 50 314 euroa.

Helsinki Shipyard pitää konkurssihakemusta aiheettomana. Telakan mukaan kiistanalainen saatava on maksettu Merimalle keskiviikkona, jotta ”sen aiheuttama kohtuuton mainehaitta ja vahingot saadaan minimoitua”.

”Telakka on tänään maksanut laskunsa ja olemme peruneet konkurssihakemuksen”, sanoo Meriman lakiasiainjohtaja Minna Mäkiranta-Blyth.

Telakka maksoi vain osan saatavien määrästä elokuun lopussa.

Helsingin Sanomat kertoi maaliskuussa omien tietojensa perusteella, että Helsingin telakka olisi ajautumassa vakaviin vaikeuksiin EU:n talouspakotteiden ja Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyksen vuoksi.

Helsingin Hietalahdessa sijaitseva telakan palveluksessa on yhtiön mukaan noin 400 työntekijää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita