Nuorisosäätiön ex-toimitus­johtaja Aki Haaro perui tunnustuksensa – ”Olen noudattanut säätiön hallituksen tekemiä päätöksiä”

Haaro kiistää, että Perttu Nousiaisen viime viikolla saamalla tuomiolla olisi ollut vaikutusta asiaan. Syytteensä tunnustanut Nousiainen tuomittiin yli neljän vuoden vankeuteen ja kymmenien miljoonien korvauksiin.

Aki Haaro Nuorisosäätiön rikosjutun pääkäsittelyn alkamispäivänä Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2012.

8.9. 14:04 | Päivitetty 8.9. 14:41

Talousrikoksista syytetty Nuorisosäätiön entinen toimitusjohtaja Aki Haaro on perunut tunnustuksensa.

Haaron rikossyytteitä piti käsitellä ensi viikolla Helsingin käräjäoikeudessa tunnustamisoikeudenkäynnissä, jossa Haaron piti tunnustaa teot vastineeksi lievemmästä rangaistuksesta. Menettelyä käytetään erityisesti monimutkaisissa talousrikosjutuissa.

Haaro on ilmoittanut syyttäjälle peruvansa tunnustuksensa ja suostumuksensa asian käsittelemiselle tunnustamisoikeudenkäynnissä. Sen sijaan syytteitä käsitellään normaalissa oikeudenkäynnissä, joka alkaa kuun lopulla.

Haaro kertoo STT:lle, että muutti mielensä tunnustamisesta, kun oli perehtynyt tarkemmin syyttäjän tuomioesitykseen.

”Kun katsoin syytteitä, tulin siihen tulokseen, että yksikään niistä ei ollut minun tekemäni. -- Lisäksi vahingonkorvausvaateet ja muut syytteisiin liittyvät korvaukset olivat aivan älyttömiä, eivät ne perustu oikeastaan mihinkään. Onhan tässä nyt pitkä tie edessä, mutta uskon siihen, että jos jotain ei ole tehnyt, sitä ei pidä myöskään tunnustaa”, Haaro sanoi.

Nuorisosäätiön hallituksen entinen puheenjohtaja Perttu Nousiainen tuomittiin viime viikolla tunnustamisoikeudenkäynnissä yli neljän vuoden vankeuteen ja kymmenien miljoonien korvauksiin. Haaro kiistää, että tämä olisi vaikuttanut hänen ratkaisuunsa.

Kuun lopulla alkavassa oikeudenkäynnissä Haaro aikoo kiistää kaikki syytteet.

”Olen noudattanut säätiön hallituksen tekemiä päätöksiä ja luottanut aina esimiehiini”, hän sanoo.