Investointipankki Goldman Sachs: Taantuma Euroopassa on täysin varmaa ja taloustilanne kauhea

Goldman Sachs neuvoo sijoittamaan amerikkalaisiin kotimarkkinayrityksiin, koska Euroopan taloustilanne on ”kauhea”.

Amerikkalaispankki Goldman Sachs suosii yhdysvaltalaisia kotimarkkinayrityksiä.

12.9. 17:51

Yhdysvaltalainen investointipankki Goldman Sachs Group neuvoo asiakkaitaan sijoittamaan amerikkalaisiin kotimarkkinayrityksiin, koska talouden taantuma Euroopassa on täysin varmaa.

Pankin sijoitusstrategit arvioivat uutistoimisto Bloombergin mukaan, että Yhdysvaltojen markkina-alueelta liikevaihtonsa keräävät yritykset pärjäävät paremmin kuin yritykset, jotka toimivat Yhdysvaltojen lisäksi myös Euroopassa.

Goldman Sachsin strategit katsovat tuoreessa katsauksessaan, että Yhdysvaltain talouskasvu on ”epävarma”, mutta Euroopassa taloustilanne on ”kauhea”.

Pankki uskoo, että Yhdysvaltain osakemarkkinat tarjoavat suuremman absoluuttisen ja riskipainotetun tuottomahdollisuuden kuin taantuman vaivaamat Euroopan osakemarkkinat. Näin siitä huolimatta, että sijoittajilla on huolia myös Yhdysvaltain talouden kehityksestä.

Euroopan taloutta ja Euroopassa toimivien yritysten tuloksia uhkaavat tänä vuonna kaasukriisi, kiihtynyt inflaatio ja Euroopan keskuspankin kiristyvä rahapolitiikka.

Eurooppalaisten yritysten osakkeita laajasti seuraava Stoxx 600 -indeksi on dollareissa mitattuna jäänyt tänä vuonna jälkeen yhdysvaltalaisia osakkeita mittaavan S&P 500 -indeksin kehityksestä.

Myös Goldman Sachsin keräämä osakekori, joka koostuu yhdysvaltalaisista kotimarkkinayrityksistä, on kehittynyt tänä vuonna paremmin kuin osakekori, jossa on Euroopasta paljon liikevaihtoa kerääviä amerikkalaisyrityksiä.

Yhdysvaltalaisten kotimarkkinayritysten lisäksi Goldman Sachsin strategit suosivat hyviä osingonmaksajia ja kasvuosakkeiden sijasta niin sanottuja arvo-osakkeita.

Goldman Sachsin strategit katsovat, että sijoittamalla hyviä osinkoja maksaviin yrityksiin sijoittajat minimoivat riskiä arvonmuutoksista. Pankki suosii arvo-osakkeiksi katsottuja yrityksiä, joilla on vahva tase sekä vakaa myynnin ja tuloksen kasvu.

Goldman Sachs ennustaa, että S&P 500 -indeksi on kuluvan vuoden lopussa 4 300 pisteessä eli 5,7 prosenttia perjantain päätöstasoa korkeammalla. Ennuste perustuu oletukseen, että keskuspankki Fedin rahapolitiikan kiristyminen johtaa Yhdysvaltojen talouskasvun hidastumiseen.