OP laskee toimi­paikkojensa lämpö­tilaa vähintään asteella

Finanssiryhmä OP aloittaa energiansäästöohjelman ja laskee toimipaikkojensa lämpötilaa vähintään yhdellä celsiusasteella.

OP-ryhmän pääkonttori Vallilassa Helsingissä.

13.9. 8:42

Finanssiryhmä OP kertoo aloittavansa energian­säästö­ohjelman ja laskevansa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä celsiusasteella.

OP-ryhmä kertoo tavoittelevansa energian­säästö­ohjelmalla viiden prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan tänä talvena.

Toimipaikkojen lämpötilan alentamisen lisäksi OP tekee useita muita energian­säästö­toimenpiteitä, joilla yritetään lievittää Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aiheuttamaa energiakriisiä.

”Arviomme mukaan säästötoimet vastaavat vajaan 200 sähkölämmitteisen omakoti­talon lämmittämistä vuodeksi. Energiakriisi on vakava asia, ja haluamme pyrkiä ratkaisemaan tätä ongelmaa omalta osaltamme. Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena”, sanoo OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio tiedotteessa.

OP-ryhmän energiankulutus viime vuonna oli noin 132 000 megawattituntia, josta kaukolämmön osuus oli noin puolet. Kiinteistöjen lämmityksen osuus on noin neljäsosa koko energiankulutuksesta.

OP-ryhmä on aiemmin kertonut pyrkivänsä hiilineutraaliuteen vuoteen 2025 mennessä. OP on investoinut muun muassa energiatehokkuuteen.

Pääjohtaja Ritakallion mukaan energiakriisiin voidaan sopeutua samoilla keinoilla kuin millä hiilineutraaliuteen pyritään.

Muista työpaikka­organisaatioista ainakin valtion kiinteistöjä hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt on kertonut laajasta energian­säästö­ohjelmasta valtion virastojen toimi­pisteissä.

Liikelaitos kertoi elokuussa, että sen tarkoituksena on muun muassa alentaa kiinteistöjensä sisälämpötiloja tulevana talvena ja ohjata sähkönkulutusta niin, että se tukisi sähkön riittävyyttä Suomessa.

Energian­säästö­ohjelman tarkempien toimenpiteiden on määrä valmistua syyskuussa. Senaatti-kiinteistöjen vastuulla on yhteensä noin 8 700 valtion rakennusta.

Kotitalouksia aiotaan patistaa energian säästämiseen valtionhallinnon tiedotus­kampanjalla.

Astetta alemmas -energian­säästö­kampanja käynnistyy lokakuussa, ja se antaa ohjeita kalliin sähkön hinnan kanssa kärvisteleville kansalaisille.

Kampanja kehottaa alentamaan kotien huonelämpötilaa asteella ja ajamaan autolla kevyemmällä kaasujalalla.

Lisäksi kansalaisia kehotetaan käyttämään vähemmän viihde-elektroniikkaa ja ottamaan lyhyempiä suihkuja, vaikka minuuttirajoituksia kampanja ei julistakaan.