Teleoperaattori Dna kokeilee toimipaikkariippumatonta rekrytointia it-työntekijöiden palkkaamisessa

Työntekijät tottuivat koronaviruspandemian aikana työskentelemään etätöissä vapaasti vaikka mökiltä käsin, ja työnantajilla on ollut vaikeuksia houkutella toimisto­työntekijöitään takaisin toimistoille useammaksi päiväksi viikossa.

Teleoperaattori Dna:n toimitalo Helsingissä.

15.9. 8:19

Teleoperaattori Dna kertoo kokeilevansa toimipaikkariippumatonta rekrytointia.

Toimipaikasta riippumaton rekrytointi- ja työskentelymalli tarkoittaa sitä, että palkattava työntekijä voi valita minkä tahansa Dna:n toimipisteen työskentelypaikaksi.

Kokeilu kestää ensi vuoden kesän alkuun asti, ja se koskee vain hankalasti löydettäviä tekniikka- ja it-työntekijöitä.

Työntekijät tottuivat koronaviruspandemian aikana työskentelemään etätöissä vapaasti vaikka mökiltä käsin, ja työnantajilla on ollut vaikeuksia houkutella toimisto­työntekijöitään takaisin toimistoille useammaksi päiväksi viikossa.

Dna teki jo viime vuonna ”vasta-Applet” ja linjasi, että henkilöstön ei tarvitse palata lainkaan toimistolle, vaan he saavat jatkossa tehdä etätöitä ilman rajoituksia.

”Rekrytoinnit on kuitenkin usein tehty rekrytoivan tiimin sijainnin perusteella, eli vaikka Helsinkiin tai Lahteen. Nyt kokeilemme tekniikka- ja it-osastoilla mallia, jossa työhönotto­paikaksi voidaan valita tehtävästä riippumatta mikä tahansa toimi­pisteeseemme”, sanoo Dna:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen tiedotteessa.

Dna:n toimipisteet sijaitsevat Helsingin pää- ja sivukonttoreiden lisäksi Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Pietarsaaressa, Porissa, Raumalla, Taivalkoskella, Tampereella ja Turussa.

Kokeiltava rekrytointimalli kasvattaa tekniikka- ja it-työntekijöiden rekrytointialueen koko Suomeen, mikä saattaa helpottaa osaajien löytämistä.

Jos kokeilu onnistuu, Dna aikoo tarjota myös nykyiselle henkilöstölle it- ja tekniikkaosastoilla mahdollisuuden työhönottopaikan vaihtamiseksi oman asuinpaikka­kunnan mukaan.

Henkilöstöjohtaja Rissasen mukaan uuden työntekijän työhönottopaikka voi olla joku Dna:n toimipiste, vaikka muu hänen tiiminsä sijaitsisi pääasiassa muualla.

”Käytännössä tämä tarkoittaa laajaa etäyhteyksien käyttöä”, Rissanen sanoo.

Dna kertoo, että on perustanut myös asiakaspalveluun kokonaan virtuaalisesti toimivan tiimin, jonka jäsenet työskentelevät eri paikkakunnilta ja pääsääntöisesti etänä.

Tämänkin kokeilun tavoitteena on parantaa työvoiman saatavuutta. Palvelualoilla on yleensä suuri työntekijöiden vaihtuvuus.

Dna on aiemminkin ottanut käyttöön suomalaiselle työelämälle erikoisia ja poikkeavia käytäntöjä. Yhtiössä on käytössä esimerkiksi palkallinen isovanhempainvapaa.