Fortumin nimitys­toimikunnan puheen­johtaja vaihtuu

Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan puheenjohtajaksi nousee valtioneuvoston kanslian finanssineuvos Maija Strandberg.

Energiayhtiö Fortum nimitti torstaina uuden nimitystoimikunnan.

15.9. 18:02

Energiayhtiö Fortumin osakkeenomistajien nimitystoimikunnan puheenjohtajaksi on nimitetty valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston finanssineuvos Maija Strandberg.

Fortum kertoo nimityksestä tiedotteessaan. Toimikunnan edellinen puheenjohtaja oli valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö Kimmo Viertola.

Nimitystoimikunnan muut jäsenet säilyvät ennallaan. Jäseniksi on nimitetty työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto, työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen ja Fortumin hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Reinikkala.

Nimitystoimikuntaan valitaan vuosittain neljä jäsentä. Kolme heistä on suurimman osakkeenomistajan edustajia ja yksi on yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Työeläkeyhtiö Elo ei käyttänyt nimeämisoikeuttaan, joten oikeus siirtyi Ilmariselle.

Nimitystoimikunta valmistelee ja esittelee Fortumin yhtiökokoukselle ehdotukset hallituksen jäsenten palkitsemisesta, lukumäärästä ja hallitukseen valittavista jäsenistä.

Nimitystoimikunta tekee ehdotuksensa ensi vuoden tammikuun loppuun mennessä. Fortumin varsinainen yhtiökokous järjestetään keväällä 2023.