Der Spiegel: Uniperin ostanut Saksa kansallistaa jälleen yhden kaasuyhtiön

Kansallistettava kaasuyhtiö Sefe tunnettiin aiemmin nimellä Gazprom Germania.

Gazprom Germania oli venäläisen energiajätin Gazpromin Saksassa toimiva tytäryhtiö.

22.9. 16:31

Fortumin tytäryhtiö Uniperin ostanut Saksa kansallistaa jälleen yhden energiayhtiön, kertoo saksalainen Der Spiegel.

Kansallistettava kaasuyhtiö Sefe tunnettiin aiemmin nimellä Gazprom Germania. Der Spiegelin mukaan kansallistamisen tarkoituksena on suojata yhtiötä konkurssilta.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan päätöstä ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Gazprom Germania oli venäläisen energiajätin Gazpromin Saksassa toimiva tytäryhtiö. Saksan valtio otti Gazprom Germanian hallintaansa viime huhtikuussa, kun Gazprom ilmoitti yllättäen luopuvansa tytäryhtiöstään ja asettavansa sitä vastaan pakotteita.

Energiayhtiö Fortum kertoi keskiviikkona Saksan ostavan Uniperin noin 500 miljoonalla eurolla. Uniper on suurin venäläisen maakaasun maahantuoja.

Reutersin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Sefen kansallistaminen on todennäköistä, mutta sen toteutumiseen voi kulua viikkoja.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi viime viikolla, Saksa on kansallistamassa kolme isoa kaasuyhtiötä eli Uniperin, Sefen ja VNG:n.

Yhtiöt ovat talousvaikeuksissa Venäjän kaasutoimitusten vähenemisen vuoksi.

Neuvottelut olivat tuolloin Bloombergin mukaan pitkällä, ja niitä käydään ensisijaisesti yhtiöiden valtion omistuksesta. Tarkoista yksityiskohdista ei ole vielä sovittu, mutta yhteisymmärrykseen voidaan päästä lähipäivinä, Bloombergin lähteet kertovat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita