Energiakriisi näkyy kaupassa: Ilmalämpö­pumppujen, takkojen ja polttopuun myynti on kasvanut selvästi, sanoo S-ryhmä

Suomalaiset ostavat rautakaupasta nyt energiansäästöön liittyviä laitteita ja polttopuita, kertoo S-ryhmä.

Muun muassa ilmalämpöpumppujen kysyntä on SOK:n mukaan kasvanut.

23.9. 11:43

Euroopan energiakriisi ja ilmojen viileneminen näkyy nyt suomalaisten ostokäyttäytymisessä rautakaupoissa, kertoo S-ryhmä tiedotteessaan.

Koronapandemian aikana rautakauppojen myyntitilastot kertoivat remonttibuumista, mutta nyt kysyntä vaikuttaisi keskittyvän keinoihin säästää tai tuottaa kotiin energiaa.

S-ryhmän mukaan ilmalämpöpumppujen, maalämpöpumppujen ja ilmavesilämpöpumppujen myynnit ovat kaksinkertaistuneet. Myös takkojen, pienten kaminoiden ja puuliesien kysyntä on kasvanut.

Niin sanottuja lämmitysbrikettejä eli puuaineesta puristettuja harkkoja on myyty syyskuussa kuusinkertaisesti aiempaan verrattuna ja halkojenkin myynti on S-ryhmän mukaan lähes kaksinkertaistunut viime vuoteen verrattuna.

”Kysyntää on runsaasti ja se kasvaa varmasti entisestään, kun pakkaset tulevat”, sanoo S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Marko Väänänen tiedotteessa.

S-ryhmän mukaan myös ikkunatiivisteiden myynti on syyskuussa ollut kaksinkertaista viime vuoteen verrattuna. S-ryhmän mukaan ikkunoiden ja ovien tiivisteet pitäisi vaihtaa tarkistaa vuosittain ja ainakin kahdeksan vuoden välein.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita