Pelot taantumasta leviävät ja öljyn hinnat luisuvat

Raakaöljyn hinta painui perjantaina tammikuun tasolle.

Taantumapelot laskevat raakaöljyn hintaa, koska talouskasvun hyytyminen vähentää energian kysyntää.

23.9. 18:51 | Päivitetty 23.9. 19:46

Raakaöljyn hinnat ovat olleet kovassa laskussa perjantaina markkinoilla leviävien taantumapelkojen jäljiltä.

Lue lisää: Euroalueen talous nilkuttaa alakuloon: ”Taantuman todennäköisyys on erittäin suuri”

Pohjanmeren Brent-viitelaadun raakaöljyn hinta laski perjantaina yli neljä prosenttia noin 86 dollariin barrelilta. Yhtä alhaalla viitelaadun hinta on viimeksi ollut tammikuun puolivälissä.

Yhdysvaltojen WTI-laadun hinta taas laski jo alle 80 dollariin barrelilta. Viitelaadun hinta luisu viisi prosenttia 79,23 dollariin barrelilta. Hinta on halvempi kuin kertaakaan sitten 11. tammikuuta.

Öljyn hinnat ovat olleet nyt jo useiden viikkojen ajan laskusuunnassa, koska huolet taantumasta ovat alkaneet herätä.

Tällä viikolla useat keskuspankit, mukaan lukien Yhdysvaltojen ja Englannin keskuspankki, ovat nostaneet ohjauskorkojaan. Rahoitusolojen tiukentuminen ympäri maailmaa lisää odotuksia talouskasvun hidastumisesta, mikä yleensä ottaen tarkoittaa energian kysynnän laskua.

”Markkinat ovat huolissaan kasvusta ja se saa raaka-aineiden hinnat laskemaan”, sanoo Saxo Bankin hyödykemarkkinoista vastaava johtaja Ole Hansen The Wall Street Journalille.

Raakaöljyn hinnat lähtivät rajuun nousuun helmikuussa Venäjän aloitettua laajan hyökkäyssotansa Ukrainassa. Korkeimmillaan Brent-viitelaadun hinta oli maaliskuussa miltei 130 dollarissa barrelilta.