Kortti­maksuissa oli ongelmia Suomessa ja Ruotsissa

Korttimaksuissa oli torstaina laajoja ongelmia. Verifonen teknisen tuen mukaan kyseessä oli ”yleinen vika” varmennus­palvelussa.

Korttimaksuissa havaittiin torstaina laajoja ongelmia. Maksupalveluita tuottavan Verifonen mukaan kyseessä oli ”yleinen vika” varmennuspalvelussa.

29.9. 19:48 | Päivitetty 29.9. 21:01

Korttimaksuissa havaittiin torstaina laajoja ongelmia, maksupalveluita tuottava Verifone tiedottaa.

Verifonen puhelinpalvelun nauhoitteessa kerrottiin, että ongelmien takia maksupäätteissä näkyi ilmoitus yhteysvirheestä, eivätkä ne ottaneet maksuja vastaan.

Verifonen teknisestä tuesta kerrottiin HS:lle, että kyseessä oli ”yleinen vika” varmennuspalvelussa, joka aiheutti ongelmia sekä Suomessa että Ruotsissa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Verkkopalveluiden toimivuutta seuraavan Downdetector-palvelun mukaan ilmoitukset katkoksista OP-ryhmän, Nordean ja Visan palveluissa yleistyvät selvästi iltapäivällä kello viiden jälkeen.

Verifonen teknisen tuen mukaan vika havaittiin hieman kello 18 jälkeen. Teknisestä tuesta kerrottiin iltakahdeksan aikaan, että vika olisi korjattu ja maksupäätteiden tulisi toimia normaalisti.

Tuesta kerrottiin myös, ettei vika johtunut kyberhyökkäyksestä.

Maksuliikenteen ongelmat ovat vaikeuttaneet kortilla maksavien asiointia.

Helsinkiläinen Verna Vuoripuro oli torstai-iltana syömässä etelähelsinkiläisessä ravintola Elmissä, kun tieto ongelmista tavoitti hänet.

Ravintoloitsija tuli kertomaan maksuvälityspalvelun lähettämästä varoitusviestistä, jonka mukaan ongelmia on koko maassa asiakkaan maksukortin myöntäneestä pankista riippumatta, Vuoripuro kertoo.

Illallinen saatiin hänen mukaansa lopulta maksettua tilisiirrolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita