Elon Musk haluaa taas ostaa Twitterin

Miljardöörin on ollut määrä mennä oikeuteen Twitteriä vastaan, koska hän halusi perua kevään ostotarjouksensa.

Elon Musk yritti perua Twitter-kaupan, mutta nyt hän haluaakin ostaa yhtiön.

4.10. 19:45 | Päivitetty 4.10. 20:21

Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin kerrotaan olevan sittenkin aikeissa ostaa Twitterin, kertovat uutistoimistot Reuters ja Bloomberg nimettömien lähteiden perusteella.

Muskin kerrotaan tarjoavan jälleen yrityksestä 54,2 dollaria osakkeelta ostaakseen yhtiön pois pörssistä. Kaupankäynti Twitterin osakkeella keskeytettiin tiistaina osakkeen ollessa 12,7 prosentin nousussa 47,93 dollarin hintaan.

Miljardöörin on ollut määrä mennä lokakuun puolivälissä oikeuteen, koska hän halusi perua keväällä tekemänsä ostotarjouksen.

”Tämä on selvä merkki siitä, että Musk on huomannut voittomahdollisuuksiensa oikeudessa olevan hyvin pienet ja että tämä 44 miljardin dollarin kauppa olisi viety loppuun tavalla tai toisella”, Wedbush-sijoitusyhtiön analyytikko Dan Ives kirjoitti kommentissaan uutisen tultua julki.

Twitter on ollut halukas etenemään kaupan kanssa sovittuun 44 miljardin dollarin hintaan. Twitterin osakkeenomistajien enemmistö hyväksyi yrityskaupan syyskuun puoli­välissä.

Vain muutama viikko tarjouksen jättämisen jälkeen Musk yritti perääntyä kaupasta. Musk on väittänyt, että Twitter on johtanut häntä harhaan bottitilien todellisesta määrästä.

Bloombergin lähteen mukaan Muskin asianajajat huomasivat, ettei oikeusjuttu ole etenemässä Muskin eduksi. Tuomari Kathaleen St. J. McCormick teki esimerkiksi viime perjantaina päätöksen, ettei Twitterin tarvitse antaa Muskille enempää tietoja alustan botti- ja roskapostitileistä. Lähteen mukaan tuomari teki myös muita Twitterille suotuisia päätöksiä alkamassa olevan oikeudenkäynnin alla.