OP:n häiriö ohi – pankki varoitti aiemmin palkkojen ja etuuksien maksun myöhästymisestä

OP:n mukaan aiemmin siirtymättä jääneet maksut ovat lähteneet pankista, ja niiden pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä tämän päivän aikana.

OP-ryhmä varoittaa, että osa sen kautta kulkevista palkoista- ja etuuksista myöhästyy perjantaina.

7.10. 9:58 | Päivitetty 7.10. 13:07

Suomen suurin finanssiryhmä OP-ryhmä varoittaa, että osa sen kautta kulkevista palkoista- ja etuuksista myöhästyy perjantaina.

”Osa OP Ryhmästä muihin pankkeihin lähtevistä maksuista on tänään myöhässä. Maksut sisältävät myös palkkoja ja etuuksia. Korjaustoimenpiteet ovat käynnissä, ja pyrimme ratkaisemaan ongelman mahdollisimman pian. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa”, pankki kirjoittaa Twitterissä.

Kello 10 jälkeen pankki kertoi, että OP:lta lähtevät SEPA-maksut toimivat jälleen normaalisti. Pankin mukaan aiemmin siirtymättä jääneet maksut ovat lähteneet pankista, ja niiden pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä tämän päivän aikana.

OP:lta lähtevät SEPA-maksut toimivat normaalisti. Aiemmin siirtymättä jääneet maksut ovat lähteneet pankista, ja niiden pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä tämän päivän aikana.

SEPA-tilisiirto on Euroopassa standardi tilisiirto, joka mahdollistaa maksut euroalueella.

OP on muun muassa Suomeen myönnetyillä lainoilla ja Suomesta tehtyjen talletusten määrällä mitattuna Suomen suurin pankki.

OP:n markkinaosuus Suomeen myönnetyistä lainoista on 35 prosenttia. OP on myöntänyt Suomeen lainoja 93,5 miljardilla eurolla. Toiseksi suurimmalla Nordealla vastaava osuus on 25 prosenttia ja 67,3 miljardia euroa.

Suomalaisten talletuksia OP:lla on 76,2 miljardia euroa. Sen markkinaosuus talletuksista on 38 prosenttia. Nordealla talletuksia on 56,4 miljardia euroa. Sen markkinaosuus on 28 prosenttia.

Oikaisu 7.10.2022 kello 13.07: Jutussa puhuttiin alkuun miljoonista euroista, oikeat summat miljardeja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita