Varainhoitojätti Blackrockin tulos heikkeni 16 prosenttia

Markkinamyllerrys iski Blackrockin varainhoitopalkkioihin ja hoidossa olevan varallisuuden määrään.

Varainhoitoyhtiö Blackrockin konttori New Yorkissa.

13.10. 18:23

Yhdysvaltalaisen varainhoitojätti Blackrockin tulos laski 16 prosenttia heinä–syyskuussa, kun markkinamyllerrys vähensi yhtiön varainhoitopalkkioita ja sen hoidossa olevan varallisuuden määrää.

Yhtiön nettotulos laski kolmannella neljänneksellä 1,4 miljardiin Yhdysvaltain dollariin (noin 1,4 miljardia euroa), kun viime vuonna samaan aikaan tulos ylsi lähes 1,7 miljardiin dollariin.

Oikaistu tulos osaketta kohden painui 9,55 dollariin vuodentakaisesta 11,34 dollarista. Analyytikot odottivat tietopalvelu Refinitivin keräämässä konsensus­ennusteessa oikaistuksi osakekohtaiseksi tulokseksi 7,07 dollaria.

Yhtiön tulos laski odotettua vähemmän, koska sen Ishares-nimisten pörssinoteerattujen rahastojen eli ETF:ien ja muiden matalariskisinä pidettyjen sijoitustuotteiden kysyntä oli vahvaa.

Blackrockin liikevaihto laski 15 prosenttia 4,3 miljardiin dollariin. Yhtiön liike­vaihdosta suurin osa muodostuu sijoitusneuvonnan ja varainhoidon palkkioista.

Yhtiö kertoi tulostiedotteessaan, että liikevaihdon lasku johtui pääasiassa markkinoiden yleisestä laskusta ja dollarin vahvistumisesta, joka painoi Euroopan ja Aasian valuutoissa olevien sijoitusten arvoja.

Yhtiön hoidossa olevan varallisuuden määrä laski 16 prosenttia 7 960 miljardiin dollariin.

Blackrockia ja sen kilpailijoita on tänä vuonna painanut sijoittajien hermostuneisuus. Sijoittajat ovat varovaisia, koska maailmanlaajuisen taantuman uhka, nopeasti nouseva korkotaso ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ovat laskeneet osakkeiden, joukko­lainojen ja muiden sijoituskohteiden hintoja.