UPM antoi positiivisen tulosvaroituksen, kolmas neljännes ennätysvahva

UPM:n mukaan sen vertailukelpoinen liikevoitto parani heinä–syyskuussa 84 prosenttia viime vuodesta.

Metsäyhtiö UPM:n mukaan sen kaikki liiketoimintayksiköt menestyivät ”erinomaisesti” heinä–syyskuussa.

13.10. 20:42 | Päivitetty 14.10. 9:51

Metsäyhtiö UPM kertoo, että sen kolmannen neljänneksen tulos on ollut ennätys­vahva, kun se onnistui tuotteiden myyntihintojen nostolla kompensoimaan kustannusten nousun.

Yhtiö kertoo positiivisessa tulosvaroituksessaan, että sen vertailukelpoinen liikevoitto parani heinä–syyskuussa 84 prosenttia 779 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 424 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto kasvoi 36 prosenttia 3,4 miljardiin euroon, kun vuosi sitten se jäi 2,5 miljardiin euroon. Kannattavuutta mittaava liikevoittoprosentti suhteessa myyntiin nousi lähes 23 prosenttiin vertailukauden 16,8 prosentista.

Yhtiö odottaa, että sen tuloksentekokyky jatkuu viime vuotta parempana ja koko vuoden vertailukelpoinen liikevoitto nousee viime vuodesta.

”Kolmannen neljänneksen aikana kysyntä jatkui hyvänä useimmissa UPM:n liike­toiminnoissa, ja myyntihinnat kattoivat edelleen nousseiden muuttuvien kustannusten vaikutuksen”, UPM kertoo tiedotteessaan.

UPM kertoo, että sen tuotanto ja toimitusmäärät palasivat kolmannella neljänneksellä ”normaaleiksi” ja toiminnan tehokkuus oli ”hyvällä tasolla”.

Yhtiön mukaan sen kaikki liiketoimintayksiköt menestyivät ”erinomaisesti” heinä–syyskuussa.

Ennätystuloksen tekivät energia- ja biopolttoaine- sekä erikois-, tarra- ja graafisia papereita valmistavat yksiköt. Myös sellu- ja sahateollisuusyksikkö ylsivät UPM:n mukaan vahvoihin tuloksiin.

UPM julkaisee kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa 25. lokakuuta.

Oikaisu 14.10. kello 9.50: UPM julkaisee kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa 25. lokakuuta, ei ensi viikon tiistaina 16. lokakuuta, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan