Terveystalo varoittaa: Tulos heikkenee merkittävästi

Terveystalon kannattavuus on heikentynyt ja kysyntä painottuu aiempaa voimakkaammin matalakatteisiin palveluihin.

Terveystalo päivittää markkinanäkymiään, koska inflaatio kiihtyy, asiakaskäyttäytyminen muuttuu, kustannukset nousevat ja kuluttajaluottamus heikkenee.

14.10. 9:43

Terveysalan pörssiyhtiö Terveystalo on julkistanut tulosvaroituksen. Yhtiön mukaan heikentynyt kannattavuus ja kertaluonteiset erät supistavat heinä–syyskuun tulosta merkittävästi.

Yhtiö arvioi alustavasti, että liikevaihto kasvaa viime vuoden kolmannen neljänneksen 273 miljoonasta eurosta noin 276 miljoonaan euroon. Oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja eli ebita laskee alustavasti viime vuoden 31 miljoonasta eurosta noin 13 miljoonaan euroon.

Terveystalon mukaan tulosta heikentää myös noin 29 miljoonan euron kertaluontoinen alaskirjaus muihin aineettomiin hyödykkeisiin.

Yhtiö päivittää markkinanäkymiään, koska inflaatio kiihtyy, asiakaskäyttäytyminen muuttuu, kustannukset nousevat ja kuluttajaluottamus heikkenee.

Terveystalo uskoo kysynnän jatkuvan vahvana, mutta kysyntä painottuu kuitenkin lyhyisiin hoitoketjuihin ja palveluihin, joissa tarjonta rajoittaa kasvua. Aiemmin yhtiö arvioi, että kysyntä jatkuu erittäin vahvana ja laaja-alaisena.

Kustannuspaineita muun muassa palkkakuluihin luovat yhtiön mukaan kireät työmarkkinat ja voimistuva inflaatio. Yleisesti kysyntään voivat heijastua merkittävät muutokset työllisyydessä ja kuluttajaluottamuksessa.

Koronavirukseen liittyvien palvelujen kysyntä laskee, uskoo Terveystalo. Digipalvelut taas näyttävät olevan edelleen kasvussa.

Terveystalo on myös julkistanut tulosparannusohjelman, jonka tavoitteena on vähintään 50 miljoonan euron inflaatiokorjattu vuositason tulosparannus vuoden 2024 loppuun mennessä.

Terveystalo julkaisee osavuosi­katsauksensa 27. lokakuuta.

Oikaisu 15.10.2022 kello 10.15: Jutussa luki virheellisesti, että arvion mukaan liikevaihto laskisi 273 miljoonasta eurosta noin 276 miljoonaan euroon. Todellisuudessa arvio oli, että liikevaihto kasvaa 273 miljoonasta eurosta noin 276 miljoonaan euroon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita