Mittalaiteyhtiö Vaisala julkaisi positiivisen tulosvaroituksen, kasvu jatkuu odotettua kovempana

Vaisalan tuotteisiin kohdistuu vahvaa kysyntää ja yhtiö investoi kasvuun.

Komponenttipula tuo edelleen lisäkustannuksia Vaisalalle, mutta mittalaitteiden kysyntä on vahvaa.

14.10. 10:40

Mittalaitteiden valmistaja Vaisala on julkistanut perjantaina positiivisen tulosvaroituksen. Pörssiyhtiö nostaa ennustettaan liikevaihdon ja liiketuloksen kehityksestä vuonna 2022.

Vaisala arvioi vuoden 2022 liikevaihdon olevan 500–520 miljoonaa euroa ja liiketuloksen 62–72 miljoonaa euroa. Heinäkuussa julkaistussa ohjeistuksessa yhtiö arvioi liikevaihdon olevan tänä vuonna 465–495 miljoonaa euroa ja liiketuloksen 55–70 miljoonaa euroa.

Yhtiö julkistaa myös alustavia tietoja vuoden kolmannen neljänneksen tuloksista. Vaisalan saadut tilaukset kasvoivat neljänneksellä 137,2 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi viidenneksen 133,3 miljoonaan euroon.

Alustava liiketulos kasvoi viime vuoden vastaavan ajan 19,2 miljoonasta eurosta 22 miljoonaan euroon.

Vaisala kertoo tuotteidensa kysynnän jatkuneen vahvana heinä–syyskuussa. Komponenttien saatavuudessa oli ongelmia, mutta Vaisala kertoo tehneensä onnistuneesti yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa ja hankkineensa kalliimpia komponentteja spot-markkinoilta.

Vaisala pitää liikevaihdon ja liiketuloksen arviossaan vaihteluvälit suhteellisen laajoina, koska liiketoimintaympäristössä on paljon epävarmuutta talousnäkymien heikentymisen ja inflaation kiihtymisen takia. Lisäkustannuksia aiheuttaa edelleen komponenttipula.

Yhtiö arvioi kiinteiden kulujensa edelleen kasvavan, koska Vaisala tekee suunniteltuja investointeja it-järjestelmien uusimiseen, myyntiin ja markkinointiin sekä tutkimukseen ja kehitykseen.

Vaisala julkaisee osavuosikatsauksensa perjantaina 28. lokakuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita