Kemira nousee jyrkästi, Wärtsilän osake halpenee – näin markkinat reagoivat tiistain tuloksiin

HS listasi markkinareaktiot tiistain suurten pörssiyhtiöiden tulosjulkaisuihin.

Tiistain tulosjulkaisut saivat jälleen aikaan suuria markkinareaktioita.

25.10. 15:14

Tiistai avasi Helsingin pörssin ruuhkaisen tulosviikon. Kemira kertoi tiistaiaamuna ennätyksellisen hyvästä tuloksesta. Yhtiön liikevaihto kasvoi kolmannella neljänneksellä ennätykselliseen noin 972 miljoonaan euroon.

Liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta noin 40 prosenttia.

Markkinat ottivat Kemiran tuloksen innolla vastaan. Kello 15 yhtiön osake maksoi 13,46 euroa. Nousua maanantain sulkuhinnasta oli 12,35 prosenttia.

Kemiran ohella myös metsäyhtiö UPM kertoi todella vahvasta tuloksesta. Yhtiön liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa 36 prosenttia 3 420 miljoonaan euroon ja liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä kasvoi viime vuoteen verrattuna peräti 84 prosenttia 779 miljoonaan euroon.

Markkinoita tulos ei heilauttanut suuntaan tai toiseen, sillä UPM kertoi tulosvaroituksen yhteydessä olennaisimmat tuloslukunsa jo lokakuun puolivälissä.

Yhtiön osake maksoi kello 15 hieman alle 35 euroa. Osake oli pudonnut päivän aikana noin 0,09 prosenttia eli käytännössä tulos ei aiheuttanut hintaan minkäänlaista muutosta.

Konepajayhtiö Wärtsilään sijoittaneet saivat sen sijaan kylmää vettä niskaansa. Yhtiö kertoi aamulla sen vertailukelpoisen liiketuloksen laskeneen heinä-syyskuussa 82 miljoonaan euroon viime vuoden 87 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi 1,4 miljardiin vuodentakaisesta 1,1 miljardista.

Tilauskertymäänsä yhtiö kasvatti 1,6 miljardiin, kun se vuotta aiemmin oli 1,2 miljardia. Yhtiö kertoi saaneensa merkittäviä tilauksia etenkin säätövoimalaitoksista ja energian varastointijärjestelmistä.

Markkinat odottivat kovempia lukuja ja yhtiön osake oli kello 15 lähes 9 prosentin syöksyssä.

Kokonaisuudessaan Helsingin pörssipäivä on ollut varsin rauhallinen. Pörssin yleisindeksi on pudonnut päivän aikana noin 0,1 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan