Volkswagen aikoo valmistaa kymmenen vuoden kuluttua pelkästään sähköautoja

Volkswagen aikoo lopettaa Volkswagen-brändisten polttomoottoriautojen myynnin viimeistään vuonna 2033.

Volkswagen ID.3-sähköauto oli esillä Frankfurtin autonäyttelyssä vuonna 2019.

26.10. 22:02 | Päivitetty 27.10. 16:19

Saksalainen autonvalmistaja Volkswagen aikoo valmistaa vain sähköautoja viimeistään vuodesta 2033 alkaen Euroopassa.

Aikaisemmin yhtiön tavoitteena on ollut, että se lopettaa Volkswagen-brändisten polttomoottoriautojen myynnin vuosien 2033–35 välisenä aikana.

Uudesta tavoitteesta ilmoitti yhtiön brändijohtaja Thomas Schäfer puheessaan Berliinissä keskiviikkona, kertoo uutistoimisto Reuters.

Schäfer kertoi puheessaan, että Volkswagen aikoo julkaista kymmenen uutta sähköautomallia vuoteen 2026 mennessä. Niihin kuuluu edullinen niin sanottu lähtötason malli.

Yhtiö aikoo myös uudistaa ID-täyssähköauto­sarjansa ensimmäisen ID.3-nimisen mallin ensi vuonna.

Volkswagen-johtaja Schäfer kertoi, että seuraavalla vuosikymmenellä Volkswagen aikoo vähentää automalliensa määrää ja keskittyä ydinmalleihin.

Tarkoituksena on nostaa Volkswagenin pääautobrändien kannattavuutta. Yhtiön muita autobrändejä ovat muun muassa Seat, Skoda ja Audi.

Yhtiö aikoo myös valmistaa eri autobrändejä samassa tehtaassa, mikä säästää Schäferin mukaan kustannuksia.

Volkswagenin sähköautohankkeet alkoivat kangerrellen. Uutistoimisto Bloomberin mukaan ID.3-mallin toimitukset alkoivat vuonna 2020 ohjelmistoltaan vajavaisina, ja ensimmäisten ostajien täytyi odotella kuukausia ohjelmistopäivitystä uuteen autoonsa.

Jatkuvat ohjelmisto-ongelmat vaikuttivat siihen, että Porsche-johtaja Oliver Blume korvasi Herbert Diessin Volkswagenin toimitusjohtajana syyskuussa.