Ongelmapankki Credit Suisse kertoi miljardiluokan tappioista, hakee rahaa Saudi-Arabialta

Ongelmiin ajautunut Credit Suisse kertoi torstaiaamuna järeistä toimenpiteistä, joilla se yrittää katkaista tappiokierteen ja palauttaa sijoittajien luottamuksen.

Credit Suisse kertoi torstaiaamuna yli neljän miljardin euron tappioista.

27.10. 10:52

Sveitsiläisen investointipankki Credit Suissen nettotulos oli heinä-syyskuussa yli neljä miljardia euroa tappiollinen, yhtiö kertoi torstaiaamuna tulosjulkistuksessaan.

Iso osa tappioista oli pankin mukaan kertaluonteisia ja liittyivät muun muassa laskennallisten verosaamisten alaskirjauksiin. Credit Suisse on saanut myös useita sanktioita eri maiden viranomaisilta, mitkä osaltaan painavat tulosta. Tulos ennen veroja oli noin 340 miljoonaa euroa tappiolla.

Credit Suisse kertoi tulosjulkistuksensa yhteydessä, että se suunnittelee ”radikaaleja toimenpiteitä” tuloskuntonsa kääntämiseksi.

Yhtiö suunnittelee muun muassa neljän miljardin euron arvoista osakeantia. Annin myötä Saudi-Arabian valtion pääomistama Saudi National Bank saisi noin kymmenen prosentin omistusosuuden pankissa.

Lisäksi Credit Suisse aikoo leikata kuluja kovalla kädellä. Yhtiö aikoo vähentää tuhansia työpaikkoja ja myydä joitakin yksiköitään.

Credit Suisse on paininut vuosien ajan heikon kannattavuuden ja lukuisten skandaalien keskellä. Yhtiö tarvitsee analyytikkoarvioiden mukaan miljardeja euroja uutta pääomaa lähivuosien aikana.

Jatkuvat ongelmat ovat ajaneet Credit Suissen tänä syksynä huhumyllyyn, jossa on spekuloitu pankin heikosta rahoitusasemasta. Yhtiön osakekurssi on tippunut noin 50 prosenttia alkuvuoden aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan