Trump sanoo pysyvänsä omalla alustallaan, vaikka Musk päästäisi hänet takaisin Twitteriin

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump sanoo pysyvänsä omalla some­alustallaan, vaikka Twitterin ostanut Elon Musk poistaisi hänen porttikieltonsa.

Donald Trump sanoo pysyvänsä omalla Truth Social -somealustallaan.

28.10. 21:14 | Päivitetty 28.10. 21:30

Sosiaalisen median alusta Twitter vaihtoi torstaina omistajaa, kun maailman rikkaimman ihmisen Elon Muskin yhtiöstä tekemä 44 miljardin dollarin ostotarjous toteutui.

Musk kertoi pian aikovansa ottaa Twitterin toimitusjohtajan tehtävät itselleen ainakin toistaiseksi – entinen toimitusjohtaja Parag Agrawal sai mediatietojen mukaan potkut Muskin ensimmäisten toimien joukossa – mutta myös haluavansa höllentää Twitterin sisällönvalvontaa, kuten vihapuheen ja disinformaation sensurointia.

Uutistoimisto Bloombergin lähteen mukaan Musk suunnittelee myös pyörtävänsä elinikäiset porttikiellot, jollaiset jotkut palvelun käyttäjät ovat vuosien saatossa saaneet.

Suurin kiinnostus kohdistuu Yhdysvaltain entiseen presidenttiin Donald Trumpiin, joka sai porttikiellon palveluun vuoden 2021 tammikuussa se jälkeen, kun hänen katsottiin yllyttäneen tukijoitaan, jotka tunkeutuivat Washington DC:n Capitol-kukkulalle. Trumpin twiittien pelättiin aiheuttavan lisää väkivaltaa.

Bloombergin mukaan on kuitenkin epäselvää, pääsisikö Trump takaisin Twitterin ääreen lähitulevaisuudessa. Trumpin porttikiellosta päättänyt johtaja Vijaya Gadde tosin on yksi potkut saaneista Twitterin johtajista.

Vaikka entisen presidentin mahdollinen pääsy takaisin Twitteriin on vielä hyvin epäselvä, on Trump itse ehtinyt jo kommentoida asiaa.

Fox Newsille antamassaan haastattelussa Trump toivottaa Muskille kaikkea hyvää Twitterin kanssa, mutta sanoo pysyvänsä omassa Truth Social -palvelussaan, jonka hän perusti Twitter-porttikieltonsa jälkeen.

”Pidän Elonista ja toivotan hänelle paljon onnea. Toivottavasti hänellä menee hyvin sen [Twitterin] kanssa”, Trump sanoi Fox Newsin mukaan.

Toisaalta Trump sanoi myös, että hän ei usko Twitterin voivan menestyä ilman häntä, eikä suostunut sanomaan voisiko hän enää ikinä käyttää somealustaa.

Elon Musk yritti jo torstaina Twitterissä hillitä laajimpia spekulaatioita alustan sisällönvalvonnan höllentymisestä.

Twitterissä mainostaville yhtiöille osoitetussa viestissään Musk toisti vanhoja puheitaan digitaalisesta kylänaukiosta, jossa erilaisia ajatuksia voisi vaihtaa terveellisellä tavalla ja puhui sosiaalisen median vaarasta jakautua oikean ja vasemman äärilaidan kaikukammioiksi.

Hän kuitenkin totesi, että Twitter ei voi muuttua paikaksi, jossa mikä tahansa menee läpi ja mitä tahansa voidaan sanoa ilman seuraamuksia.

”Lain noudattamisen lisäksi alustamme täytyy olla lämmin ja vastaanottava kaikille. Sen on oltava paikka, jossa voit valita haluamasi kokemuksen, aivan kuten voit valita esimerkiksi mitä elokuvia haluat katsoa tai mitä videopelejä haluat pelata.”