Applen osake tuntuvassa nousussa, Amazon syöksyssä

Usean suuren teknologiayhtiön tulos on ollut sijoittajille pettymys kuluvalla tuloskaudella. Perjantaina Applen osakkeen hinta on ollut tuntuvassa nousussa, kun Amazon taas makaa reippaassa laskussa.

Teknologiayhtiö Applen tulos vaikutti kelpaavan sijoittajille, sillä yhtiön osakkeen hinta lähti perjantaina tuntuvaan nousuun.

28.10. 22:00

Teknologiajätti Applen osakkeen hinta on ollut perjantaina tuntuvassa nousussa Wall Streetilla. Puoli kymmeneltä illalla Suomen aikaa Applen osake oli 7,7 prosentin nousussa.

Apple julkaisi kolmannen neljänneksen tuloksensa torstaina hieman pörssien sulkeuduttua Wall Streetilla. Yhtiön liikevaihto oli 90 miljardia dollaria ja liikevoitto 25 miljardia dollaria. Puhelimien myynti oli odotetun vahvaa ja tietokonemyynti yllätti positiivisesti.

Yhtiön tulos vastasi pitkälti analyytikkojen odotuksia ja rauhoitti sijoittajien mieliä torstain jälkimarkkinoilla. Suuret teknologiayhtiöt, kuten Facebookin emoyhtiö Meta ja Microsoft, ovat kertoneet sijoittajien odotuksia heikommista tuloksista.

Torstaina pettymysten joukkoon liittyi vain hieman ennen Applea tuloksensa julkistanut verkkokaupan jättiläinen Amazon, jonka tulos jäi markkinoiden odotuksista.

Amazonin liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa 15 prosenttia vuoden takaisesta 127 miljardiin dollariin (noin 127 miljardia euroa), mutta liikevoitto romahti lähes 50 prosenttia vuoden takaisesta 2,9 miljardiin dollariin.

Amazonin osake lähti torstaina jälkikaupankäynnissä lähes 20 prosentin laskuun. Wall Streetin pörssipäivän alettua perjantaina tuntuva lasku on jatkunut.

Puoli kymmenen jälkeen illalla Suomen aikaa yhtiön osakkeen hinta oli 7,6 prosentin laskussa. Amazonin syöksy on ollut niin jyrkkää, että yhtiön markkina-arvo on vaarassa pudota alle biljoonaan dollariin eli tuhanteen miljardiin dollariin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan