Poron­liha­tuotteista tunnettu Kylmänen Food hakeutuu konkurssiin

Yhtiön toimitusjohtaja kertoo, ettei yhtiö pystyneet siirtämään energian kallistumista tuotteidensa hintoihin tarpeeksi nopeasti.

Kylmänen Foodin lihanjalostuslaitos paloi vuonna 2017.

31.10. 16:25

Perinteinen lihanjalostaja Kylmänen Food on hakeutunut konkurssiin energiankustannusten nousun takia.

Maksukyvyttömyysrekisterin mukaan yhtiön konkurssiasia tuli vireille Oulun käräjäoikeudessa perjantaina.

Yhtiön toimitusjohtaja Jaakko Kylmänen kertoo, että yhtiön konkurssin syynä on sähkön ja polttoaineiden kallistuminen.

”Ajauduimme maksukyvyttömyystilanteeseen monen vuoden vaikeuksien jälkeen. Vaikeudet lähtivät liikkeelle päätehtaan tulipalosta viisi vuotta sitten”, Kylmänen sanoo.

Kylmänen Foodin päätehdas Rantsilassa tuhoutui tulopalossa vuonna 2017. Palon jälkeen yhtiö luopui einestuotteistaan ja keskittyi suurkeittiötuotteiden valmistamiseen Sodankylän tehtaallaan.

Suurkeittiötuotteiden myynti ajautui kuitenkin vaikeuksiin koronapandemian aikana, kun ravintoloiden aukioloaikoja rajoitettiin.

Kylmänen kertoo, että yhtiö olisi vielä selviytynyt koronapandemiasta mutta yleinen kustannusten nousu ja viimeisenä energian hintaa nostanut sotatila olivat yhtiön maksukyvylle ylipääsemättömiä ongelmia.

”Emme ole pystyneet siirtämään sähkön ja polttoöljyn kallistumista tuotteiden hintoihin, ainakaan riittävän nopeasti”, Kylmänen sanoo.

Kylmänen Food on perustettu 1900-luvun alussa. Perheyritys on tunnettu poronlihatuotteistaan.

Yhtiöllä on tehdas Sodankylässä ja omat myymälät Rantsilassa, Pudasjärvellä ja Sodankylässä. Yhtiö sulki Oulun myymälänsä muutama vuosi sitten.

Yritys työllistää tällä hetkellä noin 30 henkilöä. Parhaimmillaan työntekijöitä oli toista sataa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan