Netflix julkaisee torstaina mainos­versionsa Yhdysvalloissa

Netflixin mainoksia sisältävä tilaus tulee loppuvuodesta saataville kaikkiaan 12 maassa. Tähän asti tilaajat eivät ole joutuneet katsomaan Netflixissä mainoksia.

Netflix pyrkii mainostilauksella palauttamaan tilaajamääränsä kasvuun ja elvyttämään tulovirtaansa

2.11. 16:30

Suoratoistopalvelu Netflix julkaisee torstaina Yhdysvalloissa mainoksia sisältävän tilauksensa, kertoo talouslehti Wall Street Journal. Tähän asti tilaajat eivät ole joutuneet katsomaan Netflixissä mainoksia.

Mainosrahoitteisen palvelun hinta on noin seitsemän dollaria, eli se on kolme dollaria mainoksetonta tilausta edullisempi. Mainosversiossa tilaajalle näytetään 15 tai 30 sekunnin mittaisia mainoksia ennen elokuvien ja sarjojen alkua sekä niiden aikana. Mainoksia esitetään siis neljästä viiteen minuuttia tunnissa.

Mainos-Netflix tulee Yhdysvaltojen lisäksi saataville yhdessätoista muussa maassa. Suomi ei tähän joukkoon toistaiseksi kuulu.

Netflix pyrkii mainostilauksella palauttamaan tilaajamääränsä kasvuun ja elvyttämään tulovirtaansa.

Palvelun tilaajamäärä laski viime keväänä ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen, mikä oli pettymys etenkin suoratoistokatselua ruokkineen koronaviruspandemian jälkeen.

Heinä-syyskuussa Netflixin tilaajamäärät kuitenkin kääntyivät jälleen kasvuun. Yhtiö kertoi sijoittajille suunnatussa kirjeessä lokakuussa, että palvelun tilaajamäärä kasvoi tänä aikana yli 2,4 miljoonalla asiakkaalla, kun aiemmalla vuosineljänneksellä se oli menettänyt liki miljoona tilaajaa.

Syyskuun päätteeksi Netflixillä oli yli 223 miljoonaa tilaajaa ympäri maailman.

Lue lisää: Netflixin tilaaja­määrän kasvu ylitti odotukset – osake ampaisi 14 prosentin nousuun

Tällä hetkellä ei ole vielä täysin selvillä, kuinka paljon mainosrahoitteisen Netflixin sisältö eroaa mainoksettomasta tilauksesta.

Oman tuotantonsa rinnalla Netflix pyörittää palvelun ulkopuolisten tuotantoyhtiöiden tekemiä elokuvia ja sarjoja, eikä yhtiö ole päässyt kaikkien osapuolten kanssa sopuun siitä, sallivatko ne mainostamisen tuotantojensa lomassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan