Sijoitusasunnot.com haluaa listautua Helsingin pörssiin

Yhtiö pyrkii keräämään listautumisannilla noin viiden miljoonan euron bruttovarat.

Pörssitalo Helsingissä.

3.11. 10:24

Kiinteistökehitys- ja asuntosijoitusyhtiö Sijoitusasunnot.com kertoo suunnittelevansa listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle.

Yhtiö pyrkii keräämään listautumisannilla noin viiden miljoonan euron bruttovarat.

Yhtiö aikoo käyttää annilla hankittavat varat asuntokohteiden ostovolyymin kasvattamiseen, suurempien kiinteistökokonaisuuksien ostoihin ja uusiin jalostushankkeisiin.

”Nyt, kun muut asuntosijoittajat ovat varovaisia, on otollinen aika painaa kaasua. Asuntomarkkinoiden ollessa hiljainen, meillä on erinomainen tilaisuus toimia aktiivisesti ja hankkia uusia kohteita, ja näin laajentaa toimintaamme”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Henri Neuvonen tiedotteessa.

Helsingin pörssiin listautui viime vuonna ennätyspaljon yrityksiä, mutta tänä vuonna listautumismarkkinoilla on ollut hiljaista. Viimeksi tiistaina autoteollisuuden sopimusvalmistaja Valmet Automotive perui yllättäen suunnittelemansa 140 miljoonaan euron listautumisannin ennen kuin anti ehti edes alkaa.

Lue lisää: Valmet Automotivelta yllätys­veto: Peruu listautumisen pörssiin

Sijoitusasunnot.com on vuonna 2011 perustettu kiinteistökehitys- ja asuntosijoitusyhtiö. Yhtiö ostaa kokonaisia kerrostaloja ja myy niistä asuntoja eteenpäin asuntosijoittajille joko sellaisenaan tai saneerattuna. Yhtiöllä on lisäksi omassa taseessaan vuokrauskohteita.

Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli 44,4 miljoonaa euroa ja liiketulos 7,6 miljoonaa euroa. Kuluvan vuoden tammi–kesäkuussa liikevaihto oli noin 20,0 miljoonaa euroa ja liiketulos 3,1 miljoonaa euroa.

Sijoitusasunnot.comin kohteiden remontoinnista vastaa pääsääntöisesti sen tytäryhtiö Rajape. Yhtiö harjoittaa lisäksi kiinteistöjen vuokraustoimintaa ja sijoitusasuntoihin erikoistunutta kiinteistönvälitystoimintaa tytäryhtiönsä Kauppa Käy LKV:n kautta.

Yhtiö markkinoi myyntiin tulevia kohteitaan ensisijaisesti verkkosivujensa yli 60 000 asuntosijoittamisesta kiinnostuneen tahon yhteisölle.

Tilastokeskus kertoi lokakuun lopussa, että vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla heinä-syyskuussa 0,8 prosenttia vuoden takaisesta ja 2,9 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä. Helsingissä hinnat laskivat peräti 1,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Koko maassa hinnat eivät käytännössä muuttuneet viime vuoteen verrattuna. Edelliseen neljännekseen verrattuna laskua oli 1,7 prosenttia.

Pienemmissä asunnoissa vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat.

Samalla kiinteistönvälittäjien kautta tehtyjä vanhojen osakeasuntojen kauppoja tehtiin 14 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä, jolloin kauppa kävi poikkeuksellisen vilkkaana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan