Aktia aloittaa muutos­neuvottelut enintään 70 henkilön irtisanomiseksi

Neuvottelujen piirissä on noin 430 työntekijää. Aktia on viime vuosina painottanut liiketoiminnassaan varainhoitoa, jonka tuotot ovat paineessa sijoitusmarkkinoiden laskiessa.

Aktian uusi konttori Tampereella.

3.11. 10:48

Aktia Pankki ja Aktia Henkivakuutus kertovat käynnistävänsä yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut toimintojensa uudelleenorganisoimiseksi.

Neuvottelujen piirissä on noin 430 työntekijää, ja ne voivat johtaa Aktian alustavan arvion mukaan enintään 70 työsuhteen päättymiseen, pankki kertoo tiedotteessaan.

Vähennysten lisäksi työntekijöiden toimenkuviin ja muihin työsuhteen ehtoihin voi tulla muutoksia. Uusia avautuvia tehtäviä on noin 30.

Aktia haluaa neuvotteluilla selkeyttää ja yksinkertaistaa organisaatiorakennettaan. Yhtiöt suunnittelevat yhdenmukaistavansa tehtäväkokonaisuuksia keskittämällä ja selkeyttämällä vastuita.

Aktian toimitusjohtaja Mikko Ayub sanoo tiedotteessa, että keventämällä organisaatiorakenteita ja selkeyttämällä rooleja pankki voi toimia tehokkaammin nykyisessä markkinaympäristössä.

Aktia on viime vuosina painottanut liiketoiminnassaan varainhoitoa, jonka tuotot ovat paineessa sijoitusmarkkinoiden laskiessa.

Muutosneuvottelut alkavat ensi viikon perjantaina 11. marraskuuta.