Mediat: Twitter pyytää osaa erottamistaan työntekijöistä palaamaan

Bloombergin mukaan monet työntekijät saivat tietää menettäneensä työpaikkansa, kun heidän pääsynsä yrityksen laajuisiin järjestelmiin keskeytettiin.

Twitterin pääkonttori kuvattuna San Franciscossa lokakuussa.

7.11. 6:08

Twitter pyytää osaa yhtiön erottamista työntekijöistä palaamaan takaisin laajojen irtisanomisten jälkeen, kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg ja Insider-uutissivusto.

Osa palaamaan pyydetyistä sai lähtöpassit erehdyksessä, kertovat lähteet Bloombergille. Toisten osalta johto on sittemmin tajunnut, että heidän työnsä ja kokemuksensa voisivat olla tarpeen yhtiön tuoreen omistajan miljardööri Elon Muskin suunnittelemien uusien ominaisuuksien kehittämisessä.

Lähteet eivät halunneet kommentoida asiaa nimillään, ettei heitä tunnisteta.

Noin puolet Twitterin 7 500 työntekijästä menetti työpaikkansa viime viikolla. Bloombergin mukaan monet työntekijät saivat tietää menettäneensä työpaikkansa, kun heidän pääsynsä yrityksen laajuisiin järjestelmiin, kuten sähköpostiin ja Slackiin keskeytettiin.

Musk selitti irtisanomisia Twitterin tekemällä tappiolla.

”Valitettavasti ei ole valinnanvaraa, kun yritys menettää yli neljä miljoonaa dollaria päivässä”, Musk kirjoitti twiitissään.

Musk lisäsi, että kaikille lähtöpassit saaneille tarjottiin kolmen kuukauden eroraha, mikä on hänen mukaansa enemmän kuin laki vaatii.

Musk maksoi Twitteristä 44 miljardia dollaria, huomattavasti enemmän kuin mitä enimmäkseen tappiota tuottaneen yhtiön arvo on.

Kaupan seurauksena yhtiön velkataakka on paisunut noin 13 miljardilla dollarilla. Yhtiön arvioidaan joutuvan maksamaan korkoja noin miljardi dollaria vuodessa.

Muun muassa sähköautoja valmistavaa Teslaa ja avaruusteknologiayritys SpaceX:ää luotsaavaa Musk yritti kiemurrella eroon sovitusta Twitter-kaupasta kesällä. Hän suostui kuitenkin syksyllä ostamaan yhtiön aiemmin sovitulla summalla sen jälkeen, kun Twitter pakotti oikeusteitse Muskin viemään kaupan maaliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan