Apple vaikeuksissa: Uusien Iphone-puhelimien kysyntä jäänyt selvästi odotuksista

Kiinalaisviranomaiset sulkivat marraskuun alussa viikoksi alueen, jossa sijaitsee Applen sopimusvalmistajan tehdas. Tiukat koronasulut pidentävät uusien Iphone-puhelinten toimitusaikoja

Apple esitteli uusia Iphone 14 -puhelimia Cupertinossa Kaliforniassa syyskuussa..

7.11. 7:50 | Päivitetty 7.11. 11:30

Teknologiajätti Applen uusien puhelinten tuotanto jää selvästi odotuksista. Talousuutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan Apple valmistaa tänä vuonna ainakin kolme miljoonaa Iphone 14 -puhelinta vähemmän kuin alun perin on odotettu.

Yhtiö ja sen alihankkijat pyrkivät nyt valmistamaan 87 miljoonaa laitetta tai vähemmän, kun aiemmin tavoitteena oli 90 miljoonaa, kertovat Bloombergin haastattelemat nimettömät lähteet.

Talousuutistoimiston mukaan syynä tähän olisi erityisesti Iphone 14- ja 14 Plus -mallien heikentynyt kysyntä. Kyseiset puhelimet ovat Pro-malleja halvempia.

Apple ei suostunut kommentoimaan mallien kysyntää ja kieltäytyä antamasta Bloombergille tarkkoja lukuja Pro-mallin puhelinten kysynnästä, jonka se sanoi olevan edelleen vahvaa.

Samalla yhtiön uusien puhelinten toimitusajat viivästyvät Kiinan tiukkojen koronasulkujen takia, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC yhtiön ilmoittaneen.

Yhtiö ilmoitti sunnuntaina, että sen kokoonpanotehdas Kiinassa toimii tällä hetkellä huomattavasti pienemmällä kapasiteetilla.

Kiinalaisviranomaiset sulkivat keskiviikkona 2. marraskuuta viikoksi Zhengzhoun alueen, jossa sijaitsee Applen sopimusvalmistaja Foxconnin tehdas. Iphone Citynäkin tunnettu tehdas on Applen tärkein tuotantokeskus IPhonejen Pro-mallien kokoamiseen.

”Iphone 14 Pro- ja Iphone 14 Pro Max -mallien kysyntä on edelleen vahvaa. Odotamme nyt kuitenkin, että Iphone 14 Pro- ja Iphone 14 Pro Max -toimitukset ovat pienempiä kuin aiemmin ennakoimme, ja asiakkaat joutuvat odottamaan uusia tuotteitaan pidempään”, syyskuussa uuden mallistonsa lanseeranneen Applen lausunnossa todetaan.

Apple ei tarkentanut lausunnossaan, kuinka paljon toimitusaikojen odotetaan venyvän.

Apple on yksi maailman arvokkaimpia yhtiöitä. Yhtiön markkina-arvo on nyt noin 2200 miljardia dollaria. Yhtiön arvosta on kadonnut vuoden aikana 22 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan