Tätä ei Elon Muskin huumorin­taju kestä: Muskina esiintyvät erotetaan Twitteristä välittömästi

Elon Musk lupasi aiemmin palauttaa Twitterin estämiä henkilöitä takaisin palveluun, mutta nyt Twitter on alkanut potkia ihmisiä pihalle.

Twitterin käyttäjät ryhtyivät vitsailemaan Elon Muskin kustannuksella.

7.11. 11:38

Twitterin tuore omistaja Elon Musk kertoo heittävänsä sosiaalisen median palvelusta ulos kaikki ne, jotka tekeytyvät toisiksi ihmisiksi vakavissaan.

Muskin mukaan palvelun käyttäjien täytyy ilmaista tarpeeksi selkeästi, jos kyseessä on parodiatili. Muussa tapauksessa muita ihmisiä matkivat käyttäjät potkitaan pysyvästi pois palvelusta ilman varoitusta.

Vastikään Twitteriä johtamaan ryhtynyt Musk kertoi asiasta sen jälkeen, kun useat Twitterin käyttäjät olivat vaihtaneet palvelussa näkyväksi nimekseen Elon Muskin. Esimerkiksi koomikko Sarah Silvermanin tili lukittiin sen jälkeen, kun hän oli esiintynyt hetken aikaa nimellä Elon Musk. Sittemmin Silvermanin tili on palannut toimintaan.

Koomikko Kathy Griffinin tili taas poistettiin hänen matkittuaan Muskia.

Toisena henkilönä esiintyminen on ollut aiemminkin kiellettyä Twitterissä, mutta nyt rangaistus tulisi Muskin mukaan välittömästi ja ilman varoitusta. Muskin mukaan Twitterissä varmennettujen tilien käyttäjät eivät saa enää muuttaa tilillä näkyvää nimeään ollenkaan, vaan nimenvaihdos voi johtaa varmennuksen menettämiseen väliaikaisesti.

Twitter julkisti lauantaina niin sanottujen varmennettujen tilien kuukausimaksut. Varmennettujen tilien käyttäjien tulee jatkossa maksaa kahdeksan dollarin kuukausimaksu.

Lue lisää: Twitter julkisti varmennettujen tilien kuukausimaksut

Twitter Blue -nimellä kulkeva uudistus on ollut lauantaista lähtien näkyvillä Applen sovelluskaupassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Britanniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Uudistusta on määrä laajentaa myöhemmin myös muualle.

Ei ole selvää, tapahtuuko tilien varmennus maksullisessa palvelussa samalla tavalla kuin aiemmin.