Pizzeriaketju Dennis hakeutuu konkurssiin

Konkurssihakemuksen mukaan Pizzeria Dennis -yhtiö on maksukyvytön. Velkojiin kuuluvat muun muassa Turun Seudun Osuuspankki ja eläkeyhtiö Ilmarinen.

Denniksen ravintola Turussa vuonna 2015. Sittemmin ravintola muutti uusiin tiloihin.

7.11. 13:42 | Päivitetty 7.11. 14:33

Perinteikäs ravintolaketju Dennis on hakeutunut konkurssiin. Osakeyhtiöt Pizzeria Dennis ja Dennis Food Factory ovat jättäneet tänään konkurssihakemukset Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Konkurssiin hakeutumisen vahvistaa STT:lle asianajaja Jari Malinen asianajotoimisto Evershedsistä. Hän ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa tarkemmin.

Konkurssihakemuksesta ilmenee, että Pizzeria Denniksen hallitus päätti konkurssiin hakeutumisesta viime viikolla. Hakemuksessa sanotaan yhtiön olevan maksukyvytön.

Yhtiön velkojiin kuuluvat muun muassa Turun Seudun Osuuspankki ja eläkeyhtiö Ilmarinen. Turun Seudun Osuuspankilla oli lokakuun lopulla saatavia 407 000 euroa ja Ilmarisella 138 000 euroa.

Pizzeria Dennis -yhtiön mukaan sen toimintaympäristö on ollut erittäin haastava pitkään jatkuneen koronapandemian sekä Venäjän hyökkäyssodan takia. Yhtiön tulos jäi viime vuonna tappiolliseksi. Vuonna 2020 yhtiöllä oli runsaat 20 työntekijää.

Denniksellä on italialaiset ravintolat Turussa Linnakadulla ja Helsingissä Bulevardilla. Yhtiön verkkosivuilla sanotaan, että Turun ravintola on suljettu tiistaista lähtien.

Oikaisu 7.11. kello 14.33: Poistettu jutun kuvatekstistä virheellinen maininta siitä, että rakennus, jossa Dennis sijaitsi Turussa vuonna 2015, olisi purettu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita